Strootman wordt vierde Nederlander bij Romeinse club

De transfer van Kevin Strootman naar AS Roma is een van de grootste in de historie van PSV. De middenvelder wordt de vierde Nederlander in Romeinse dienst.

Strootman wordt vierde Nederlander bij Romeinse club

Na de verlangde bankgarantie werd het licht op groen gezet voor Strootman om de laatste formaliteiten te vervullen als een medische keuring en het zetten van de handtekeningen onder een vijfjarige verbintenis.

Strootman wordt de tweede Nederlander in de historie van AS Roma. Maarten Stekelenburg had in 2011 de primeur. Het werd geen doorslaand succes voor de doelman, die twee jaar later onderdak heeft gevonden bij Fulham.

Twee andere Oranje-internationals hadden eerder de Italiaanse hoofdstad als standplaats. Aron Winter was de eerste Nederlander die zich verbond aan een Romeinse club. De middenvelder kwam in 1992 terecht bij Lazio, dat negen jaar later de tweede en tot nu toe ook laatste Nederlander contracteerde.

Voor Jaap Stam werd bijna 26 miljoen euro overgemaakt aan Manchester United, waarmee hij de vierde duurste aankoop aller tijden is voor Lazio. Parma-aanvaller Hernán Crespo was in 2000 voor 55 miljoen euro de grootste aankoop.

Gabriel Batistuta (in 2000 voor ruim 32 miljoen euro weggehaald bij Fiorentina) is de recordtransfer van stadsgenoot AS Roma. Strootman komt met een initiële afkoopsom van zeventien miljoen euro op een tiende plaats.

Voor PSV is de verkoop van Strootman een van de grootste in de geschiedenis van de club. Ruud van Nistelrooy leverde het meest op toen hij in 2001 voor ruim 28 miljoen euro naar Manchester United vertrok. Met de transfers van Arjen Robben (in 2004 naar Chelsea) en Jaap Stam (in 1998 Manchester United) was respectievelijk achttien en zeventien miljoen euro gemoeid.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen