Streppel: 'Titelstrijd niet klaar, ook niet na een nederlaag'

Reacties

Jurgen Streppel ziet de topper tussen koploper FC Dordrecht en Willem II niet als de beslissing van het seizoen. De trainer van de Tilburgers erkent het belang, maar weet ook dat er daarna nog vijf wedstrijden volgen.

Streppel: 'Titelstrijd niet klaar, ook niet na een nederlaag'

'Na deze wedstrijd is de strijd absoluut nog niet afgelopen, ook niet na een nederlaag. Hierna zijn er nog genoeg wedstrijden en er bestaan geen zwakke broeders in de Jupiler League', vertelt Streppel aan Voetbal International. 'Ik loop al een aantal jaren mee in deze competitie, dus ik weet waarover ik praat.'

De ervaren oefenmeester van Willem II werkte rustig toe naar de topper van vrijdagavond. 'Wij hebben wat gas teruggenomen deze week. We hebben in een tijdsbestek van vier weken zes belangrijke wedstrijden voor de boeg. Het is nu vooral spelen en herstellen', legt Streppel uit.

Ondanks het belang van de wedstrijd zag Streppel geen opvallende zaken in zijn spelersgroep. 'Er is geen sprake van extra spanning als je dat bedoelt. Mijn spelers hebben juist heel veel zin in deze wedstrijd', aldus Streppel, die een mooie wedstrijd verwacht in het Koning Willem II Stadion.

'Vrijdagavond staan twee aanvallende ploegen tegenover elkaar. Wat dat betreft wordt het voetballen beloond aangezien we beide bovenin staan. En wie de favoriet is voor de overwinning is lastig te beoordelen. Dit duel wordt op details beslist. Ik denk dat de ploeg die het meest rustig blijft de grootste kans maakt', besluit Streppel.

Wanneer Willem II in eigen huis verliest loopt de achterstand op koploper FC Dordrecht op tot zeven punten, al hebben de Tilburgers nog wel een wedstrijd tegoed. Wint Willem II zowel de topper tegen Dordrecht als de inhaalwedstrijd op bezoek bij De Graafschap, dan staan de Tilburgers weer aan kop. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.