Stoke-debutant Van Ginkel: 'Ik kan nog veel beter'

Marco van Ginkel krijgt dit seizoen de kans om zich bij Stoke City in de kijker van eigenaar Chelsea te spelen. De middenvelder blikt daags na het 1-0 verlies tegen Liverpool terug op zijn debuut voor The Potters.

Na een huurperiode bij AC Milan stalde Chelsea Van Ginkel deze zomer bij Stoke City. De 22-jarige middenvelder begon zijn seizoen met een thuisnederlaag tegen Liverpool. 'Het was goed om mijn competitiedebuut voor Stoke te maken, maar we verdienden meer', stelt de nieuwkomer op de clubwebsite.

Lange tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Philippe Coutinho besliste in de 86ste minuut anders. Met een mooie afstandsknal bezorgde de Braziliaan Liverpool de zege. 'In de eerste helft speelden we goed en hebben we in tegenstelling tot Liverpool een aantal kansen gekregen. In de tweede helft maakten we te veel gebruik van de lange bal en scoorden zij een geweldige goal', analyseert de tweevoudige international.

Hoewel Stoke met lege handen achterbleef na de eerste competitiewedstrijd, werd Van Ginkel verkozen tot man van de wedstrijd. 'Erkenning is altijd leuk, maar ik had liever punten gehad. Mijn prestatie was aardig, maar ik kan nog veel beter', aldus de middenvelder.