Van Ginkel op huurbasis naar Stoke City

Reacties

Marco van Ginkel (22) speelt dit seizoen bij Stoke City. Die club heeft bevestigd dat de middenvelder voor een seizoen gehuurd wordt van Chelsea, dat hem in de voorbije jaargang nog verhuurde aan AC Milan. Ook de Londenaren maken melding van zijn vertrek.

Van Ginkel op huurbasis naar Stoke City

Van Ginkel (op foto in Milan-shirt) had voor dit seizoen weinig uitzicht op speelminuten bij Chelsea. De ex-speler van Vitesse ging er daarom al vanuit dat hij na zijn verhuurperiode bij AC Milan opnieuw zou worden gestald bij een andere club.

Hoewel ook Sunderland, Newcastle United en Southampton in de race waren, is Stoke-on-Trent zijn nieuwe bestemming. Van Ginkel vliegt direct naar Singapore, waar de selectie momenteel verblijft voor een oefentrip.

Manager Mark Hughes is blij met de komst van de Nederlander. 'Hij is het soort speler dat je graag naar de club haalt. Hij zal energie toevoegen aan het elftal. Marco is doelgericht en heeft bij Vitesse al getoond gemakkelijk te scoren.'

Bij Stoke komt Van Ginkel onder anderen Erik Pieters tegen. Al is de linksback momenteel achtergebleven in Engeland om te herstellen van een liesbreuk. Ook de voormalige Eredivisionisten Marko Arnautovic en Bojan Krkic staan er onder contract.

Begovic
The Guardian
meldde donderdag nog dat Van Ginkel deel zou uitmaken van een andere transfer. Chelsea zou immers voor elf miljoen euro de beschikking krijgen over doelman Asmir Begovic. De Bosnische goalie moet op Stamford Bridge de opvolger worden van Petr Cech, die zijn reserverol zat was en naar Arsenal vertrok. De overgang van Begovic is (nog) niet bevestigd. De verwachting is wel dat dat snel gaat gebeuren. Kort na de overgang van Van Ginkel meldde Stoke immers de transfervrije komst van Shay Given, de 39-jarige Ierse routinier die Aston Villa achter zich laat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.