'Van Ginkel verhuurd aan Stoke in ruil voor Begovic'

Reacties

Marco van Ginkel speelt komend seizoen op huurbasis voor Stoke City. Dat meldt The Guardian. In ruil voor de 22-jarige middenvelder krijgt zijn werkgever Chelsea voor elf miljoen euro de beschikking over Asmir Begovic. De Bosnische doelman is op Stamford Bridge de opvolger van Petr Cech, die zijn reserverol zat was en naar Arsenal vertrok.

'Van Ginkel verhuurd aan Stoke in ruil voor Begovic'

Net als Cech is er ook voor Van Ginkel komend seizoen weinig uitzicht op speelminuten bij Chelsea. De ex-speler van Vitesse ging er daarom al vanuit dat hij na zijn verhuurperiode bij AC Milan opnieuw zou worden gestald bij een andere club. Hoewel ook Sunderland, Newcastle United en Southampton in de race waren, lijkt Stoke zijn nieuwe tijdelijke werkgever geworden.

Volgens The Guardian was dat zelfs de reden waarom Stoke uiteindelijk toch akkoord ging met het vertrek van Begovic, die dankzij zijn prestaties in het Britannia Stadium ook in beeld was bij het Manchester United van Louis van Gaal. Manager Mark Hughes kan de 28-jarige doelman laten gaan, omdat hij met Jack Butland (22) zijn opvolger al in huis heeft.

Door de naderende komst van Van Ginkel heeft de nummer negen van Engeland die nu ook bijna voor N'Zonzi. De Franse middenvelder werd vandaag voor tien miljoen euro verkocht aan Sevilla. De tweevoudige Oranje-international komt bij Stoke een landgenoot tegen in de persoon van Erik Pieters. Ook de voormalige Eredivisionisten Marko Arnautovic en Bojan Krkic staan er onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.