Van Ginkel terug naar Chelsea: 'Ik maak mezelf geen illusies'

Reacties

Na zijn tijdelijke verblijf bij AC Milan keert Marco van Ginkel komende zomer terug naar Chelsea. Maar de 22-jarige middenvelder verwacht niet op Stamford Bridge de benodigde speeltijd te krijgen.

Van Ginkel terug naar Chelsea: 'Ik maak mezelf geen illusies'

Van Ginkel, die na een stroef begin zijn draai vond bij AC Milan, weet nog niet waar hij komend seizoen speelt. Trainer Filippo Inzaghi zou hem graag in San Siro houden.

'Als er niets gebeurt, moet ik me op 13 juli weer bij Chelsea melden. Daar sta ik nog drie jaar onder contract', zegt de huurling tegen Voetbal International.

'De club is tevreden over mijn ontwikkeling van de laatste maanden, op dat vlak is het ook goed dat ik deze langere serie heb kunnen neerzetten. Toch maak ik mezelf geen illusies. Voor mijn ontwikkeling is het cruciaal om komend seizoen een heel jaar speeltijd te krijgen en belangrijk te worden voor een ploeg. De kans dat dit nu al bij Chelsea kan, is klein.'

Van Ginkel wil wel snel duidelijkheid. 'Waar ik zal voetballen, hangt af van de plannen van Chelsea en welk perspectief ikzelf zie. Wel speelt mee bij mij dat ik niet weer eind augustus bij een club wil binnenkomen. Dit seizoen heb ik gemerkt hoe lastig dat is. Het ideale plaatje zou zijn bij een club ook een groot deel van de voorbereiding mee te draaien. Dan krijg je ook de tijd om jezelf goed in de ploeg te spelen.'

In Voetbal International komt Van Ginkel deze week uitgebreider aan het woord. Het gesprek met Freek Jansen is vanaf woensdag ook op VI-premium te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.