Liverpool dankzij fraaie goal Coutinho langs Stoke

Reacties

Liverpool is het seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van manager Brendan Rodgers won op bezoek bij Stoke City (0-1), waar Ibrahim Afellay, Marco van Ginkel en Erik Pieters een basisplaats hadden.

Liverpool dankzij fraaie goal Coutinho langs Stoke

Beide clubs stonden 77 dagen geleden ook tegenover elkaar in het Britannia Stadium, waar het toen halverwege al 5-0 stond voor Stoke City. Uiteindelijk droop Liverpool af met een 6-1 nederlaag. Steven Gerrard, die zijn laatste wedstrijd speelde voor The Reds, redde destijds de eer namens de bezoekers.

Tweeënhalve maand later waren Stoke City en Liverpool veel meer aan elkaar gewaagd. Dat leverde echter maar weinig spektakel op. Doelmannen Jack Butland en Simon Mignolet reageerden uitstekend op inzetten van respectievelijk Dejan Lovren en Mame Biram Diouf. Het trio Nederlanders kon zich ook niet onderscheiden.

Het duel leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar daar dacht Philippe Coutinho anders over. Vier minuten voor tijd kreeg hij de bal van Joe Gomez, waarna hij van grote afstand raak poeierde. Het bleek de beslissing in de wedstrijd, waardoor Liverpool revanche nam voor de 6-1 van 24 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.