Stille kracht Dante heerst in defensie Bayern

Reacties

Bayern München pakt met sterspelers als Franck Ribéry, Arjen Robben en Thomas Müller de ene prijs na de andere prijs en stevent ook nog eens af op de snelste titel in de historie van de Bundesliga. Stille kracht in de succesvolle formatie is Dante.

Stille kracht Dante heerst in defensie Bayern

In de voorgaande jaren werd de defensie van Der Rekordmeister vaak als de achilleshiel gezien. Dat is verleden tijd. Sinds de komst van de Braziliaanse centrumverdediger oogt de achterhoede solide en betrouwbaar. Vorig seizoen incasseerde Bayern slechts achttien treffers. In de huidige voetbaljaargang staat de teller op twaalf tegentreffers.

Dante viert de eindzege in de Champions League. Op Wembley won Bayern dankzij de winnende treffer van Arjen Robben van aartsrivaal Borussia Dortmund.
Dante viert de eindzege in de Champions League. Op Wembley won Bayern dankzij de winnende treffer van Arjen Robben van aartsrivaal Borussia Dortmund.

De jaren daarvoor wisten de ervaren verdedigers Martín Demichelis en Daniel van Buyten nimmer te overtuigen. In het seizoen 2010/11, onder leiding van Louis van Gaal, eindigde Bayern op een teleurstellende derde plaats met liefst veertig tegentreffers. Demichelis speelt inmiddels bij Manchester City, terwijl Van Buyten dit seizoen slechts negen competitieduels in actie kwam namens FC Hollywood.

Samen met Jerome Boateng vormt Dante bijna structureel het hart van de defensie. En dat voor een speler die de jaren voor zijn komst sleet bij Borussia Mönchengladbach en Standard Luik, geen clubs met de allure die Bayern wel heeft. Aan zijn status doet zijn verleden verder niets af.

Topaankoop
'Een van onze beste aankopen van de laatste jaren. Dante heeft zich goed ontwikkeld en is uitgegroeid tot een belangrijke pion', zegt Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern. 'Sinds zijn komst heeft Bayern vijf grote prijzen gewonnen.'

De dertigjarige Braziliaan is bezig aan zijn tweede seizoen en won ondertussen de Champions League, de landstitel, de Europese Super Cup, de DFB Pokal en het WK voor clubteams. Tot dusver speelde hij tachtig officiële duels (W68, G7 en V5) in het shirt van Bayern.

De inbreng van Dante is voor de clubleiding wel duidelijk getuige zijn contractverlenging tot de zomer van 2017. Tot grote tevredenheid van de Braziliaan. 'De overgang naar Bayern is mijn beste beslissing ooit', laat Dante weten. 'Alles is goed hier. De club, de prijzen en de sfeer. Bayern is de juiste club voor mij. Gelukkig ben ik in ieder geval tot 2017 in München.'

Bayern München kan zich dinsdagavond bij winst op Hertha BSC (20.00 uur) kronen tot snelste kampioen ooit in Duitsland. Met een voorsprong van 23 punten op achtervolger Dortmund kan Der Rekordmeister zeven speelronden voor het einde al de titel in de wacht slepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.