Stewart brengt Verbeek en Klinsmann nader tot elkaar

Een conflict tussen AZ en Jürgen Klinsmann is dankzij vredestichter Earnest Stewart uit de wereld. De directeur voetbalzaken van de Alkmaarders, zelf Amerikaan en oud-international, heeft afgelopen zondag de oefenwedstrijd van de Verenigde Staten tegen Duitsland (4-3) aangegrepen om de onenigheid met de bondscoach van de VS in de kiem te smoren.

Stewart brengt Verbeek en Klinsmann nader tot elkaar

Trainer Gertjan Verbeek liet zich onlangs negatief uit over de Duitse bondscoach van Team USA, die spits Jozy Altidore kort na het competitieslot opriep voor een langdurig trainingskamp en twee oefenwedstrijden. Aansluitend volgen liefst drie WK-kwalificatieduels.

Ook vorig jaar was Altidore inzet van een polemiek tussen Klinsmann en Verbeek, die vond dat de aanvaller over de kling werd gejaagd. 'Maar ik ben blij dat we nu in een constructief gesprek nader tot elkaar zijn gekomen', zegt Stewart. 'Jozy mocht zich nu een week later melden. En straks krijgt hij van ons nog een weekje extra vrij. Dan heeft hij al met al voldoende rust gehad.'

Altidore maakte een sterke indruk tegen Duitsland, dat met een veredeld B-team aantrad. Hij opende de score en bereidde knap een andere treffer voor. Zijn zaakwaarnemer had na afloop een gesprek met Stewart over de interesse in de topscorer van AZ. Zo zou Lazio hem op de korrel hebben.

'Er wordt wat geïnformeerd, maar niet méér dan een maand geleden en het leidt vooralsnog nergens toe', aldus Stewart. 'Jozy heeft nog een keer benadrukt graag bij AZ te blijven, tenzij er een club komt die past bij zijn ontwikkeling en ook financieel het nodige te bieden heeft. Maar dat geldt in feite voor alle voetballers.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen