Conflict tussen Klinsmann en Verbeek dreigt opnieuw

AZ-coach Gertjan Verbeek dreigt binnenkort opnieuw in conflict te komen met Jürgen Klinsmann over het afstaan van Jozy Altidore. De bondscoach van de Amerikaanse ploeg is van plan de in Europa spelende internationals ruim een maand bij zich te houden.

Conflict tussen Klinsmann en Verbeek dreigt opnieuw

Team USA speelt komende zomer drie WK-kwalificatieduels met Jamaica (11 juni, uit), Panama (11 juni, thuis) en Honduras (18 juni, thuis). 'Voor die reeks zijn we verplicht Jozy af te staan', aldus Verbeek, die na komende zondag nog twee weken doortraint met zijn selectie.

'Het probleem is dat Klinsmann ook nog een uitgebreid trainingskamp wil organiseren, plus twee oefenwedstrijden. Eind mei spelen ze al tegen Duitsland. Dat betekent dat de meeste spelers kort na hun laatste wedstrijd meteen naar Amerika moeten gaan en niet of nauwelijks vakantie hebben, als we de wens van Klinsmann tenminste zouden inwilligen. En dat doen we niet.'

Altidore zei zondag na de wedstrijd tegen PEC Zwolle dat hij zich achter het standpunt van AZ schaart. (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen