Klinsmann boekt met VS nipte oefenzege op Duitsland

Duitsland is op bezoek bij de Verenigde Staten onderuit gegaan. De vriendschappelijke interland leverde een 4-3 zege op voor de thuisploeg onder leiding van bondscoach Jürgen Klinsmann.

De VS begonnen verrassend goed en na zestien minuten stond het al 2-0. AZ-spits Jozy Altidore opende in de dertiende minuut de score door een voorzet van Graham Zusi binnen te schieten. Drie minuten later ging doelman Marc-André ter Stegen enorm in de fout. Hij probeerde een terugspeelbal van Benedikt Höwedes aan te nemen, maar die rolde het doel in.

In de 52ste minuut kwam Duitsland terug in de wedstrijd dankzij een rake kopbal van Heiko Westermann, maar twaalf minuten daarna hadden de bezoekers opnieuw twee treffers geïncasseerd. Clint Dempsey maakte ze allebei en vooral de tweede mocht er zijn; met links krulde hij de bal fraai langs Ter Stegen. Dat betekende alweer de twaalfde tegentreffer voor de sluitpost in drie interlands.

Maar opnieuw toonde het Duitsland van bondscoach Joachim Löw veerkracht. Invaller Max Kruse schoot in de 79ste minuut van buiten het strafschopgebied de 4-2 binnen en in de 81ste minuut verkleinde Julian Draxler de achterstand door een rebound binnen te schieten na een schot van Sidney Sam. In de resterende speeltijd gaf de VS de voorsprong echter niet meer weg.

De VS herstelden zich met de zege uitstekend van de 4-2 nederlaag tegen België van donderdag. Duitsland - dat een groot aantal internationals miste vanwege verplichtingen in de Champions League-finale, de eindstrijd in het toernooi om de DFB-Pokal en de Primera División - leed daardoor zijn eerste nederlaag sinds 15 augustus 2012. Argentinië won toen met 3-1 in Frankfurt.

Voor het eerst in veertig jaar tijd startte Die Mannschaft weer eens met een tweeling. Lars en Sven Bender, uitkomend voor respectievelijk Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund, traden in de voetsporen van Erwin en Helmut Kremers. Zij waren op 17 april 1974 in de wedstrijd met Hongarije (5-0 winst) de laatste tweeling, die namens Duitsland in de basiself mochten starten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.