B-elftal Duitsland simpel langs Ecuador door bliksemstart

Duitsland heeft in Florida (VS) een eenvoudige oefenzege geboekt op Ecuador (4-2). Het was nauwelijks te merken dat bondscoach Joachim Löw een groot deel van zijn internationals moest missen.

Vanwege de door Bayern München gewonnen Champions League-finale ten koste van Borussia Dortmund, afgelopen zaterdag, de eindstrijd in het toernooi om de DFB-Pokal komende zaterdag tussen Bayern en VfB Stuttgart en de Spaanse competitie die nog niet is afgelopen kon Löw lang niet over zijn beste elftal beschikken.

Maar al na negen seconden kwam Duitsland op voorsprong in de Verenigde Staten. Na een grote fout in de verdediging van Ecuador schoot Lukas Podolski binnen en in de vierde minuut maakte Lars Bender er op aangeven van Sidney Sam zelfs al 2-0 van. Maar daar bleef het niet bij, want in de 24ste minuut leidde Duitsland zelfs met 4-0 door opnieuw treffers van Podolski en Bender.

Kort voor rust maakte Antonio Valencia er - na een goede actie van de ingevallen Vitesse-aanvaller Renato Ibarra - 4-1 van en dat bleek de ommekeer in de wedstrijd. Ecuador was na rust verschillende keren dicht bij een treffer, maar doelman René Adler hield Duitsland op de been. Pas in de 85ste minuut incasseerde hij een tweede doelpunt na een vrije trap van Walter Ayovi.

Duitsland komt zondag opnieuw in actie, als de ploeg van Löw in Washington oefent tegen de Verenigde Staten. Ecuador speelt volgende maand de WK-kwalificatieduels met Peru en Argentinië.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.