Löw moet op zoek naar internationals voor zomerse trip

Hij is waarschijnlijk de enige Duitser die niet blij is met een Duitse Champions League-finale. Bondscoach Joachim Löw moet improviseren door het succes van Borussia Dortmund en Bayern München.

Löw moet op zoek naar internationals voor zomerse trip

Löw staat voor de lastige opdracht een Duitse selectie samen te stellen die van 22 mei tot 4 juni een trip naar de Verenigde Staten maakt. Met Bayern München was al overeengekomen dat de acht internationals niet mee zouden gaan. Het gaat in dat geval om Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jerome Boateng, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller, Mario Gomez en Holger Badstuber (revaliderend na een kruisbandoperatie).

Met de Champions League-finale op 25 mei is het maar de vraag of de zes Dortmund-internationals Mats Hummels, Mario Götze (door zijn blessure sowieso een vraagteken), Marco Reus, Marcel Schmelzer, Sven Bender en Ilkay Gündogan af zullen reizen. De Duitse voetbalbond hoopt dat ze bereid zijn later te komen zodat ze inzetbaar zijn voor de interlands tegen Ecuador (op 29 mei in Boca Raton) en de Verenigde Staten (op 2 juni in Washington).

Löw heeft echter nog meer problemen. De Real Madrid-spelers Sami Khedria en Mesut Özil moeten nog op 1 juni met hun club in actie komen in de Spaanse competitie, terwijl Miroslav Klose met Lazio op 26 mei nog de Italiaanse bekerfinale tegen AS Roma speelt.

De Duitse bondscoach heeft eerder al aangegeven geen Duitse jeugdinternationals mee te zullen nemen. De Duitse Onder 21-ploeg neemt, net als Nederland, van 5 tot 18 juni deel aan het EK in Israël. Dat betekent dat spelers Julian Draxler, Lewis Holtby, Sebastian Jung en Patrick Herrmann ook niet beschikbaar zijn.

Op 16 mei maakt de keuzeheer zijn selectie bekend.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen