Kiessling: 'Invitatie van Löw is me echt om het even'

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft vooral te maken met luxeproblemen bij het nationale team. Intussen gaan steeds meer spelers morren dat zij niet in aanmerking komen voor een plaats bij Die Mannschaft.

Kiessling: 'Invitatie van Löw is me echt om het even'

Recent klaagde doelman Roman Weidenfeller dat hij, ondanks goede prestaties over een langere periode bij Borussia Dortmund, nooit een kans krijgt. Nu is er ook een lobby gaande om Stefan Kiessling (28) weer bij de Duitse ploeg te halen.

Met 21 Bundesliga-doelpunten is de speler van Bayer Leverkusen met afstand de meest trefzekere Duitse spits van 2012. Maar sinds het WK van 2010 werd Kiessling niet meer opgeroepen.

'Teleurgesteld ben ik niet, maar ik had er toch wel op gerekend sindsdien nog te worden opgeroepen, reageert de aanvaller, zaterdag nog trefzeker tijdens het duel met Schalke 04. Vorige week woensdag tijdens de oefeninterland tegen Oranje (0-0) was er ondanks de absentie van zowel Miroslav Klose als Mario Gomez geen plaats voor Kiessling. Löw prevaleerde een elftal met Marco Reus als valse nummer negen.

'Ik kan niet meer doen dan presteren bij Bayer Leverkusen', reageert de zesvoudige international. 'Ik heb gelezen dat ik nog steeds door de bondscoach in de gaten gehouden word. Al is het me relatief echt om het even of ik nog door Löw word opgeroepen…' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's