Stevens vaste keeper in beker, Marsman zaterdag terug

Reacties

Sonny Stevens is dit seizoen de vaste keeper van FC Twente in het bekertoernooi. De doelman keert woensdagavond in het duel met Go Ahead Eagles terug in het doel van de Tukkers. De 22-jarige keeper stond vorige maand ook al onder de lat tijdens de bekerwedstrijd tegen Achilles ’29.

Stevens vaste keeper in beker, Marsman zaterdag terug

'We hebben met Nick Marsman en Sonny Stevens twee goede keepers waar niet veel verschil in zit. Dit seizoen willen we Sonny de wedstrijden in het bekertoernooi laten keepen', licht Alfred Schreuder de keuze op de clubwebsite toe. 'Sonny heeft het goed gedaan in de wedstrijden met Jong FC Twente en tijdens de trainingen', aldus de trainer van Twente, waar in het verleden al een dergelijke constructie werd toegepast met Nikolay Mihaylov en toenmalig tweede doelman Sander Boschker.

'Sonny is momenteel erg goed bezig en deze wedstrijd is een soort beloning voor hem', vult Schreuder in gesprek met Voetbal International aan. Nadat hij bij FC Volendam was doorgebroken, kwam Stevens anderhalf jaar geleden als eerste keeper naar Twente. In zijn eerste trainingsweek bij zijn nieuwe club liep hij echter een breuk in een schouder op, waardoor hij in de hiërarchie werd voorbijgestreefd door Nick Marsman.

De basisplaats van Stevens in Deventer heeft niets te maken met het optreden van Marsman van afgelopen zondag in het uitduel met Excelsior. Een slechte trap van de doelman leidde de gelijkmaker in van de ploeg uit Rotterdam, die FC Twente vervolgens de eerste nederlaag van het seizoen toebracht (2-1). 'Marsman keept zaterdag tegen SC Heerenveen gewoon weer', is Schreuder beslist. 'Hij schoot slecht uit, maar de rest van het elftal anticipeerde ook niet goed op die bal.'

Booy
Ondertussen hoopt Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy, tegenstander van Twente, voor een stuntje te zorgen. 'De beker is altijd iets heel bijzonders. Je zag het aan PEC, soms kun je hem zomaar winnen. Bekerwedstrijden zijn duels die op zichzelf staan. We hebben met Go Ahead Eagles inmiddels een enorme progressie geboekt. Dat zagen we tegen Ajax (3-1, nederlaag, red.): een prima uitvoering, heel anders dan vorig seizoen. Als ik zie hoe volwassen we aan het worden zijn en hoe creatief we vele kansen steeds afdwingen, heb ik daar een zeer goed gevoel over', besluit hij op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.