Schreuder: 'Slaat nergens op ons oppermachtig te voelen'

De bliksemstart op bezoek bij Excelsior heeft bij FC Twente een verkeerde gedachte losgemaakt, constateerde trainer Alfred Schreuder na de 2-1 nederlaag op Woudestein.

Schreuder was niet te speken over de reactie van zijn spelers op de 0-1 van Luc Castaignos, die binnen twee minuten viel. 'We deden niet meer de dingen die we móésten doen', mokte de trainer na afloop. 'We gingen door elkaar lopen, en ook bij balverlies klopte het niet.'

De 1-1 van Tom van Weert was daarvan het bewijs. 'Er lag een gat open op het middenveld, dat kan niet', zei Schreuder. Hij legde daarmee niet de schuld neer bij keeper Nick Marsman, die met een slechte uittrap niettemin aan de basis stond van de gelijkmaker.

'Ze lijken het op tachtig procent te willen doen', vervolgde Schreuder. 'En dat is heel slecht. Voor mijn gevoel ziet het eruit dat ze zich oppermachtig voelen. Maar dat slaat nergens op, het was het begin van de wedstrijd. Deze jongens moeten nog leren dat het om negentig minuten gaat.'

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen constateerde op zijn beurt dat zijn ploeg zich juist goed herstelde van de snelle tegenvaller. 'Vooral het eerste kwartier na rust was enorm goed', sprak de winnende coach. 'Ze roken bloed, gingen de duels aan. Ik kon daarvan alleen maar genieten. Als we dit niveau weten vast te houden, ben ik dik tevreden.'