Stevens van laatste plaats af, Verhaegh zit Hertha dwars

Reacties

Het 1899 Hoffenheim van trainer Huub Stevens is van de laatste plaats in de Bundesliga af door een remise tegen subtopper Bayer Leverkusen. Hertha BSC stelde thuis teleur tegen FC Augsburg.

Stevens van laatste plaats af, Verhaegh zit Hertha dwars

1899 Hoffenheim-Bayer Leverkusen 1-1
De ploeg van Stevens kwam vijf minuten voor rust op voorsprong tegen Leverkusen. Jiloan Hamad nam de bal uit de lucht in één keer op zijn schoen en liet doelman Bernd Leno kansloos door het leer in de hoek te sturen.

Via Hamad kregen de gastheren kort na rust weer een flinke kans, maar de Zweedse nummer tien mikte net over. Even later schoot Eduardo Vargas op de paal. Doordat Hoffenheim naliet het duel te beslissen, kwam het in de slotfase in de problemen. Het hield de voorsprong niet vast. Ömer Toprak kopte van dichtbij binnen, seconden nadat hij op de paal had geschoten.

In de laatste tien minuten werd de druk van Leverkusen heviger, maar de ploeg van Stevens hield de gelijke stand met pijn en moeite vast. Door de remise heeft Hoffenheim na achttien duels veertien punten, even veel als Hannover 96, dat op basis van een minder doelsaldo naar plek achttien zakt. Hoffenheim staat nu zeventiende.

Hertha BSC - FC Augsburg 0-0
Hertha BSC was in Duitsland de grote verrassing van de eerste seizoenshelft, maar heeft die sterke vorm geen vervolg kunnen geven tegen FC Augsburg. Bij de bezoekers was Paul Verhaegh basisspeler, maar zat de van AZ overgekomen Jeffrey Gouweleeuw op de bank. Hertha staat derde met 33 punten. Augsburg staat met twintig punten in het rechterrijtje.

Overige uitslagen
1. FC Köln - VfB Stuttgart 1-3
Hannover 96 - SV Darmstadt 98 1-2
FC Ingolstadt 04 - FSV Mainz 05 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.