Stevens met Hoffenheim onderuit in Berlijnse sneeuw

Huub Stevens heeft als trainer van 1899 Hoffenheim zijn eerste nederlaag geleden. Zijn oude club Hertha BSC zette tegen de hekkensluiter de status van subtopper kracht bij (1-0).

Stevens keerde terug op bekend terrein - hij was vanaf de zomer van 2002 anderhalf jaar trainer van Hertha BSC – in de wetenschap dat zijn ploeg de zaakjes defensief op orde had. Maar tegelijkertijd wachtte 1899 Hoffenheim sinds de entree van de Nederlandse trainer op de eerste treffer.

Na de doelpuntloze remises tegen 1. FC Köln en Eintracht Frankfurt scoorde Hoffenheim in Berlijn halverwege de eerste helft dan eindelijk. Maar het ging om een eigen goal van Eugen Polanski, die een vrije trap van Tolga Cigerci onfortuinlijk verlengde (foto onder).

Het antwoord van 1899 Hoffenheim bleef achterwege. In de eerste helft, waarin door aanhoudende sneeuwval het veld lastig te bespelen was, werd in aanvallend opzicht nauwelijks iets vernomen van de gasten. Na rust had Hoffenheim weliswaar een overwicht, maar de voorsprong van Hertha kwam niet in het geding.

1899 Hoffenheim, dat zaterdag hekkensluiter werd na de zege van concurrent FC Augsburg, staat laatste in de Bundesliga. Hertha BSC, waar Roy Beerens negentig minuten op de bank bleef,  handhaafde zich als nummer vier van Duitsland.