Wolfsburg haalt uit met zesklapper, Leverkusen wint

Mede dankzij een doelpunt van Bas Dost had VfL Wolfsburg in eigen huis geen kind aan Werder Bremen. Bayer Leverkusen mag Javier Hernández dankbaar zijn na een zege op Eintracht Frankfurt.

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 6-0
Het geduld van Bas Dost werd zaterdagmiddag op proef gesteld. De VfL Wolfsburg-spits, die in de basis begon, zag drie van zijn ploeggenoten scoren, maar moest zelf tot de 78ste minuut wachten op een treffer. De Oranje-international produceerde op aangeven van aanvalspartner Max Kruse een intikker die te machtig was voor doelman Felix Wiedwald.

Het was voor de Duitse keeper al de vijfde keer dat hij moest vissen in het duel met de Champions League-tegenstander van PSV. Werder Bremen-verdediger Alejandro Gálvez hielp de thuisploeg in de elfde minuut aan een voorsprong door zijn eigen doelman te passeren. Kruse, Vieirinha en  Josuha Guilavogui maakten de schade voor Werder Bremen vervolgens groter. Het slotakkoord kwam op naam van Kruse, die volledig vrijstaand de eindstand op 6-0 bepaalde.

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 1-3
De feestdagen zijn in aantocht en dat bleek voor Eintracht Frankfurt reden een cadeau weg te geven. David Abraham leek de bal vol overtuiging weg te werken, maar trapte compleet mis, waardoor Hernández het speeltuig in het lege doel kon werken. De Mexicaanse spits nam met één treffer geen genoegen en maakte er vlak voor rust 0-2 van op aangeven van Hakan Çalhanoglu.

De thuisploeg ging op jacht naar de aansluitingstreffer maar moest dat zonder Luc Castaignos doen, die in de basis begon, maar halverwege de eerste helft het veld geblesseerd moest verlaten. Ook zonder de Nederlander deed Frankfurt wat terug. Slobodan Medojevic kopte uit een vrije trap binnen via de onderkant van de lat. De tegentreffer bracht de zege van Leverkusen niet in gevaar, want Çalhanoglu zorgde in de 72ste minuut voor ademruimte met de 1-3.

VfB Stuttgart - FC Augsburg 0-4
VfB Stuttgart bleek voor de ideale locatie om vertrouwen te tanken voor Bundesliga-laagvlieger FC Augsburg, de Europa League-opponent van AZ.  Alexander Esswein, Jan-Ingwer Callsen-Bracker en eigen doelpuntenmaker Timo Baumgartl hielpen de bezoekers in de eerste helft aan een geruststellende voorsprong. Het was Koo Ja-Cheol die de schade na rust nog wat groter maakte met de vierde treffer van de middag. Dankzij de overtuigende zege draagt Augsburg de laatste plaats over aan 1899 Hoffenheim, de club van trainer Huub Stevens.

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 2-1
Borussia Mönchengladbach bleef in de laatste zeven Bundesliga-duels ongeslagen en startte voortvarend in eigen huis. Ibrahima Traore zette zijn ploeg op voorsprong, maar de 1-0 hield geen stand. Artur Sobiech was de gevierde man bij de bezoekers door na rust de zijn ploeg op gelijkte hoogte te zetten, maar dat bleek niet de laatste treffer van het duel. Raffael hielp de in blakende vorm verkerende ploeg van trainer André Schubert aan de zege met het beslissende doelpunt in de 84ste minuut.