Stevens doet laatste plaats over aan Van der Vaart

Reacties

VfB Stuttgart is niet langer de hekkensluiter van de Bundesliga. Na een hectische slotfase tegen Werder Bremen pakte de ploeg van trainer Huub Stevens drie punten: 3-2.

Stevens doet laatste plaats over aan Van der Vaart

Stuttgart, met voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic (rechts op de foto) in de basis, nam tegen Werder voor rust de leiding dankzij een doelpunt van Christian Gentner. Kort na de pauze knikte invaller Davie Selke de 1-1 tegen de touwen, waarna Daniel Ginczek (centraal op de foto) met zijn 2-1 de zege leek veilig te stellen.

Dat was echter buiten Jannik Vestergaard gerekend, want hij tekende kort voor het laatste fluitsignaal voor 2-2, vlak nadat Martin Harnik tegen zijn tweede geel was aangelopen. Stevens en co leken genoegen te moeten nemen met een punt, maar met zijn tweede doelpunt van de avond groeide Ginczek in de blessuretijd uit tot de gevierde man bij de tien Stuttgarters.

Dankzij de overwinning doet Stuttgart de laatste plaats in de Bundesliga over aan het Hamburger SV van Rafael van der Vaart. Die ploeg heeft 25 punten, Stuttgart staat op 26, terwijl SC Paderborn er 27 heeft verzameld. De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks, de nummer zestien moet handhaving zien te bewerkstelligen via play-offs tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.