Wolfsburg zonder doelpunten Dost simpel langs Stevens

VfL Wolfsburg heeft geen fout gemaakt tijdens het thuisduel met het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens. Mede dankzij twee treffers van Ricardo Rodriguez werd de hekkensluiter met 3-1 verslagen. Bas Dost kwam opnieuw niet tot scoren; hij staat sinds 1 maart droog.

Stuttgart tankte in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak vertrouwen door Eintracht Frankfurt met 3-1 te verslaan, maar Wolfsburg zette de ploeg van Stevens weer met beide benen op aarde. Al was er halverwege nog niets beslist in de Volkswagen Arena. Rodriguez zette de thuisclub in de 41ste minuut met een benutte strafschop op voorsprong, maar via Martin Harnik - op aangeven van Filip Kostic - maakte Stuttgart drie minuten later al gelijk.

Twintig minuten na rust was Rodriguez opnieuw trefzeker. Dit keer schoot de Zwitserse linksback een vrije trap van grote afstand binnen. In de 76ste minuut besliste de thuisclub de wedstrijd. André Schürrle maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Wolfsburg. Hij deed dat op aangeven van Kevin De Bruyne, die daarmee zijn zeventiende assist van het seizoen verzorgde.

Deze klap kwam Stuttgart niet meer te boven. Door de overwinning heeft VfL Wolfsburg nu 57 punten uit 27 wedstrijden. Dat zijn er zeven minder dan koploper Bayern München, dat een duel minder speelde. VfB Stuttgart blijft hekkensluiter.