Ginczek geeft Stevens in drie minuten hoop

Huub Stevens heeft tegen Eintracht Frankfurt het zo gewenste succes kunnen begroeten (3-1). Na negen wedstrijden zonder zege proefde VfB Stuttgart eindelijk weer het zoet van een overwinning.

'Ik wil eindelijk weer eens winnen', zei Stevens voor de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. De Nederlandse trainer had dat al lange tijd niet meer ervaren. Sterker nog, in de Mercedes Benz Arena had hij sinds zijn terugkeer bij Die Schwaben zelfs dat genoegen nog helemaal niet mogen smaken. Het laatste succes van VfB Stuttgart op eigen veld dateert van 27 september (1-0 tegen Hannover 96), onder Stevens’ voorganger Armin Veh.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de wens van Stevens in vervulling ging. Eintracht Frankfurt zette kort na rust de eerste stap om een einde te maken aan de beroerde reeks. De ploeg van Thomas Schaaf, die in 2015 evenmin tot een zege kwam, leidde dankzij een treffer van Haris Seferovic.

Maar Daniel Ginczek zette in een tijdsbestek van drie minuten de wedstrijd op zijn kop. Geheel onverwachts bracht de spits in de 63ste minuut de gelijkmaker op het scorebord, om vervolgens drie minuten later Eintracht-keeper Kevin Trapp opnieuw het nakijken te geven. In de tachtigste minuut zorgde Alexandru Maxim op aangeven van invaller Filip Kostic voor de bevrijdende 3-1.

Het bleken zeer belangrijke punten omdat de concurrentie zich evenmin onbetuigd liet. VfB Stuttgart blijft daardoor hekkensluiter in de Bundesliga, al is het verschil met de veilige vijftiende plaats twee punten.