Dortmund houdt door zege zicht op Europees voetbal

Borussia Dortmund heeft een moeizame zege geboekt op een tienkoppig Hannover 96: 2-3. FC Augsburg ging met 2-0 onderuit bij SC Freiburg.

Hannover 96 – Borussia Dortmund 2-3
Borussia Dortmund heeft zich goed hersteld van de uitschakeling in de Champions League tegen Juventus, dat woensdag met 3-0 te sterk was. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kwam drie duels op rij niet tot scoren, maar pakte bij Hannover 96 de draad weer op.

Hannover-middenvelder Leonardo Bittencourt eiste in de confrontatie met zijn voormalige werkgever Dortmund een hoofdrol op. Hij leverde in de 31ste minuut een assist af op een treffer van Lars Stindl, maar in de 55ste minuut onderscheidde hij zich op een negatieve manier door zijn tweede gele kaart.

Leonardo Bittencourt had een hoofdrol tegen zijn oude club. Hier mist hij een goede kans. In de 55ste minuut werd hij met rood van het veld gestuurd, na twee keer geel.

Shinji Kagawa, Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang zorgden ervoor dat Dortmund optimaal profiteerde van de uitsluiting van Bittencourt. In de twintigste minuut stelde Reus spits Aubameyang al in staat om de openingstreffer te maken. Twee minuten na de rode kaart van Bittencourt was Reus opnieuw belangrijk als aangever, dit keer maakte Kagawa de treffer. Na een schitterende pass van Kagawa leek Aubameyang al na een uur het duel in het slot te gooien met de 1-3.

Door de aansluitingstreffer van Stindl in de 82ste minuut keerde de spanning nog even terug, maar de overwinning van de bezoekers kwam niet daadwerkelijk in gevaar. Door de zege op Hannover houdt Dortmund zicht op de zesde plaats, die recht geeft op een Europees ticket. De achterstand op FC Augsburg, de huidige nummer zes, is slechts vijf punten voor Dortmund, dat de tiende plaats bezet.

SC Freiburg – FC Augsburg 2-0
FC Augsburg raakt steeds verder achterop in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op voorronde Champions League. Zonder de geblesseerde aanvoerder Paul Verhaegh liep Augsburg uit tegen SC Freiburg tegen een 2-0 nederlaag aan, Jonathan Schmid en Nils Petersen scoorden voor de thuisploeg. Sinds Verhaegh aan de kant staat met een zware spierblessure won Augsburg nog maar één keer (W1, G1, V4). Het is dan ook goed nieuws voor de nummer zes van de Bundesliga dat de 31-jarige rechtsback de training inmiddels hervat heeft.