Benschop bovenaan topscorerslijst met recordproductie

Charlison Benschop heeft zich met twee treffers in de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98 aan kop van de topscorerslijst in de 2. Bundesliga genesteld. Dankzij de doelpunten van de 25-jarige aanvaller won Fortuna Düsseldorf met 2-0.

Benschop leidde zijn club tegen de nummer twee van de op een na hoogste afdeling van Duitsland naar de eerste overwinning sinds 1 maart. Een minuut voor rust benutte de ex-speler van AZ en RKC Waalwijk een strafschop, in de 66ste minuut schoot hij opnieuw raak na een prachtige combinatie tussen Joel Pohjanpolo en Axel Bellinghausen.

De teller van Benschop staat dit seizoen daardoor op dertien treffers. Daarmee heeft hij zijn persoonlijk record van de vorige jaargang (twaalf) nu al verbeterd. Bovendien nestelde de op Curaçao geboren spits zich naast Simon Terodde (VfL Bochum) en Rubin Okotie (1860 München) bovenaan de topscorerslijst van de 2. Bundesliga.

Of het voor Fortuna Düsseldorf ook genoeg is om te mogen dromen van een terugkeer in de Bundesliga valt te betwijfelen. De overwinning op Darmstadt is weliswaar een belangrijke, maar het gat met de derde plaats – goed voor play-offs met de nummer zestien van de Bundesliga – bedraagt nog altijd zes punten. Bovendien komt 1. FC Kaiserslautern (derde) later dit weekend nog in actie.