Steun voor Tedesco in vete met Courtois: 'Hij is gewoon een koppige gozer'

Reacties

Domenico Tedesco heeft bijval gekregen in zijn vete met Thibaut Courtois. Analytici Jan Mulder, Olivier Deschacht en Timmy Simons wijten de onenigheid vooral aan de koppigheid van de doelman.

Steun voor Tedesco in vete met Courtois: 'Hij is gewoon een koppige gozer'

De bondscoach van België en Courtois kregen het aan de stok over de aanvoerdersband, waarna de doelman weigerde te spelen tegen Estland. Onlangs zette Tedesco de deur weer open voor een terugkeer, maar door de blessure van Courtois laat een rentree nog op zich wachten. Daardoor is het nog altijd niet uitgesproken tussen de twee.

'Het draait vooral om zijn koppigheid', zei twintigvoudig international van België Deschacht bij VTM. 'Thibaut is heel principieel en is vooral een heel koppige gozer. Ik denk dat het verstandig is als ze samen een keer om de tafel gaan.' Volgens ex-PSV'er Simons heeft Tedesco de juiste keuze gemaakt door de deur weer open te zetten. 'Als coach kan je die strijd nooit winnen. Je kan je grenzen wel aangeven, maar moet daarna ook weer in gesprek gaan. Anders blijft het in de lucht hangen.'

Mulder sprak dat echter tegen en koos duidelijk partij voor de bondscoach. 'Ik sta aan de kant van Tedesco. Het gaat hier ook om een doelman, hè. Niet om een Hazard in grootse vorm voorin, maar om een keeper… Bovendien heeft Courtois ook al wel wat foutjes gemaakt. Hij is misschien wel de beste keeper ter wereld, maar het verschil met Casteels of Sels is ook weer niet enorm.'

De bal ligt momenteel bij Courtois, zo gaf Tedesco onlangs aan. 'Als hij ons binnenkort één klein signaal van welwillendheid geeft, kunnen we weer verder.' De grote vraag is of Courtois zijn 'koppigheid' daadwerkelijk aan de kant kan zetten.

Spelersprofiel

T. Courtois


Geboortedatum:
11 mei 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Bree
Nationaliteit
België
Lengte:
2,00 m
Gewicht:
96 kg
Huidige club:
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.