Sterling luistert City-debuut op met razendsnel doelpunt

Reacties

De veelbesproken Raheem Sterling heeft zijn officieuze debuut voor Manchester City vrijwel direct opgeleukt met een goal. Hij droeg in Australië daarmee bij aan het 2-2 gelijkspel tegen AS Roma, in het kader van de strijd om de International Champions Cup. Na strafschoppen wonnen de Engelsen uiteindelijk.

Sterling luistert City-debuut op met razendsnel doelpunt

Na een uitstekende pass van de achttienjarige Nigeriaanse spits Kelechi Iheanacho schoof Sterling al na 137 seconden spelen beheerst 0-1 binnen. Dat was overigens niet zijn eerste balcontact namens zijn nieuwe club. Tot groot social media-plezier van veel fans van Liverpool - die het maar slecht kunnen verkroppen dat Sterling de omstreden stap naar City maakte - struikelde de aanvaller na één minuut spelen al over de bal.

Niet lang nadat de jonge Engelsman dat slippertje dus al vlug had goedgemaakt, tekende Miralem Pjanic al voor de 1-1. Hij schoot van afstand knap raak, waarbij doelman Willy Caballero er namens de Engelsen niet bepaald gelukkig uitzag. In de rust wisselden beide trainers negen van hun elf spelers, aan City-zijde bleven alleen aanvoerder Vincent Kompany en Iheanacho staan.

En dat leek een gouden zet te worden van manager Manuel Pellegrini. Na een volledig mislukte terugspeelbal van Ashley Cole bleef Iheanacho kalm, om vervolgens 1-2 binnen te schieten. Genoeg voor de overwinning was het echter niet. Kort voor het eindsignaal schoot Adem Ljajic een vrije trap fraai achter de inmiddels ingevallen keeper Joe Hart, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden.

In een spectaculaire penaltyserie hadden de Engelsen hun zenuwen het best onder controle. De beslissing leek al gemaakt toen Aleksandar Kolarov huizenhoog overschoot en Ljajic namens de Italianen vervolgens met een heerlijke Panenka scoorde. Nadat Hart zelf echter de vijfde City-pingel had binnengeramd, pakte de goalie de tweede Panenka van de avond, van Seydou Doumbia. Uieindelijk stopte de keeper - na een rake penalty van James Horsfield - ook de laatste strafschop en bezorgde hij zijn ploeg daarmee de winst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.