Delph zwicht alsnog voor riant aanbod Manchester City

Reacties

Fabian Delph gaat alsnog naar Manchester City. Vorige week gaf de aanvoerder van Aston Villa in een officieel statement nog aan zijn club trouw te blijven, maar daar kwam hij op terug.

Delph zwicht alsnog voor riant aanbod Manchester City

De Engelse international (25) had een gelimiteerde transfersom van rond de elf miljoen euro in zijn contract, wat voor City een schijntje is. De club is naarstig op zoek naar Engelse spelers in verband met de zogeheten homegrown rule.

'Ik ga niet weg. Ik blijf en kan als aanvoerder van deze geweldige club niet wachten op de start van het nieuwe seizoen', liet Delph vorige week in een verklaring nog weten. Maar in tweede instantie zwicht Delph dus alsnog voor een vorstelijk salaris in het Etihad Stadium, waar hij voor vijf jaar tekende.

Delph speelde drie seizoenen voor Leeds United, voordat hij in 2009 neerstreek bij Aston Villa. Daar nam hij op voorspraak van manager Tim Sherwood onlangs de aanvoerdersband over van Ron Vlaar.

'Ik kijk ernaar uit om met een goede speler als Delph te werken', toont manager Manuel Pellegrini zich enthousiast. 'Hij was vorig seizoen enorm belangrijk voor Aston Villa en is momenteel een van de beste middenvelders in de Premier League. Het feit dat hij steevast bij de Engelse nationale ploeg zit, is ook een bewijs van de groei die hij de voorbije jaren heeft doorgemaakt. Hij is pas 25 en heeft zijn beste jaren nog voor zich.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.