Manchester City betaalt recordbedrag voor Sterling

Reacties

Raheem Sterling vervolgt zijn carrière bij Manchester City. De Engelse vice-kampioen neemt de twintigjarige dribbelaar over van Liverpool.

Manchester City betaalt recordbedrag voor Sterling

City telt zestig miljoen euro neer voor Sterling, die een vijfjarig contract overeenkwam met de club uit Manchester. Door bonussen kan het transferbedrag voor Sterling nog stijgen tot 68 miljoen.

Met de overgang van Sterling naar Manchester komt een einde aan een veelbewogen transfersoap, die zich aan het einde van afgelopen seizoen al aftekende. Sterling liet Liverpool toen weten dat hij weigerde zijn contract te verlengen en meldde zich eerder deze maand zelfs korte tijd ziek om een transfer te forceren.

Sterling is met een transferbedrag van zestig miljoen de duurste Engelse speler aller tijden. Die eretitel neemt hij over van een andere ex-speler van Liverpool: Andy Carroll. The Reds namen de spits in 2011 voor 49 miljoen euro over van Newcastle United. City was bereid erg ver te gaan voor de komst van Sterling omdat het na het vertrek van Dedryck Boyata, Frank Lampard, James Milner, Micah Richards en Scott Sinclair te weinig homegrown-spelers in zijn selectie had.

Sterling speelde sinds 2010 voor Liverpool, dat hem destijds wegkaapte uit de academie van Queens Park Rangers. Die club pikt nu een flink graantje mee. Volgens Engelse media strijkt QPR door destijds een afgesproken doorverkooppercentage nu ruim dertien miljoen euro op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.