Steltenpool schenkt Volendam periodetitel, Sparta volgt

FC Volendam heeft met een overtuigende zege beslag gelegd op de eerste periodetitel in de Jupiler League. Sparta Rotterdam bleef met moeite in het spoor.

FC Volendam – Almere City FC 3-1
Na de pijnlijke uitschakeling door FC Lienden heeft FC Volendam zich in de Jupiler League herpakt. Hekkensluiter Almere City FC was een gewillig slachtoffer voor de Noord-Hollanders, die bij een zege verzekerd zouden zijn van de eerste prijs van het seizoen.

De ploeg van trainer Robert Molenaar had voor rust de buit al binnen. De grote man was Bert Steltenpool. De 21-jarige spits had in de vorige thuiswedstrijd (tegen Jong PSV) al van zich doen spreken met een hattrick. Tegen Almere City City deed hij het dunnetjes over. Directe tegenstander Kaj Ramsteijn legde Steltenpool weinig in de weg voor een volgende hattrick, die in een tijdsbestek van 24 minuten gestalte kreeg.

Almere City FC zag in de eerste helft tot twee keer een doelpunt worden afgekeurd. De eerste keer omdat Volendam een vrije trap nog niet had genomen, oordeelde scheidsrechter Jeroen Manschot na enige bedenktijd. De arbiter floot daarna Sven Braken terug wegens buitenspel. Ruim een kwartier voor tijd viel dan toch de treffer voor de gasten. De goal van Enzio Boldewijn was niet genoeg om het feestje van Volendam te verpesten.

Sparta Rotterdam – Telstar 2-1
Sparta Rotterdam bleef in het spoor van FC Volendam door de vijfde overwinning van het seizoen te boeken. Na de snelle openingstreffer van Loris Brogno leek de ploeg van trainer Alex Pastoor had op weg naar een volgend succes. Maar Telstar bleef een grotere achterstand bespaard en kwam een kwartier voor het einde via Tarik Tissoudali op gelijke hoogte. Thomas Verhaar voorkwam puntenverlies voor de Rotterdammer met een treffer in de 83ste minuut, waarmee hij ook zijn status van goalgetter bevestigde. Hij staat inmiddels op acht doelpunten voor de nummer twee van de Jupiler League, die met een wedstrijd minder vijf punten achterstaat op Volendam.

FC Emmen – Jong PSV 1-1
In het kader van de cursus coach betaald voetbal zat Ruud van Nistelrooy vrijdag opnieuw als eindverantwoordelijke op de bank bij Jong PSV. Vorig jaar november verpestte Helmond Sport zijn debuut als hoofdtrainer (2-1 verlies). Maar tegen FC Emmen had de assistent van bondscoach Danny Blind meer succes. Rick ten Voorde zette FC Emmen na een uur nog wel op voorsprong, maar Steven Bergwijn voorkwam in de 72ste minuut een nederlaag voor Jong PSV. Het was het eerste gelijkspel van de Eindhovense beloftes in dit seizoen.

MVV Maastricht – FC Dordrecht 2-2
MVV heeft in eigen huis tot twee keer toe een voorsprong weggegeven tegen FC Dordrecht. Op slag van rust zette Steven Pereira de thuisploeg op voorsprong door raak te koppen. Na een klein uur tekende Rangelo Janga voor de gelijkmaker, maar drie minuten later was het alweer 2-1. Pieter Nys was de maker van het tweede Maastrichtse doelpunt. Door een fout van doelman Mattijs Branderhorst was ook die voorsprong niet aan MVV besteed. Hij verkeek zich volledig op de inzet van Jeroen Lumu. Bij 2-2 bleef het, waardoor MVV na acht duels op elf punten staat. Dordt is eveneens subtopper met evenveel punten.