Stekelenburg verdrijft Zoet uit basis, debuut Karsdorp

Reacties

Maarten Stekelenburg keert na vier jaar terug in het Nederlands elftal. De 34-jarige doelman van Everton krijgt in het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland de voorkeur boven Jeroen Zoet. Rick Karsdorp maakt in de voor hem bekende Kuip zijn debuut voor Oranje.

Stekelenburg verdrijft Zoet uit basis, debuut Karsdorp

Stekelenburg was tijdens het WK 2010 en het EK 2012 eerste keus, maar verdween daarna uit beeld. Nu is de 54-voudig international echter bezig aan een revival bij het Everton van Ronald Koeman. Het beweegt Blind ertoe de voormalig Ajacied onder de lat te zetten tegen Wit-Rusland. Dat gaat ten koste van Zoet. De PSV-keeper leek te zijn uitgegroeid tot eerste keus na het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona.

Karsdorp is het andere nieuwe gezicht in de opstelling van Oranje. Vorige maand begonnen Joël Veltman en Daryl Janmaat nog op de rechtsbackpositie tegen respectievelijk Griekenland (1-2) en Zweden (1-1). De Ajacied begint nu op de bank, terwijl de verdediger van Watford ontbreekt door een schouderblessure. Karsdorp is daardoor de elfde debutant onder het bewind van Blind.

Verder heeft Blind geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het elftal dat de reeks richting het WK 2018 in Rusland begon met een gelijkspel tegen Zweden. Jeffrey Bruma houdt de teruggekeerde Stefan de Vrij op de bank, Wesley Sneijder is opnieuw de hangende linksbuiten, terwijl Vincent Janssen in de spits de in Portugal uitstekend begonnen Bas Dost op de bank houdt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.