Stekelenburg blij met snelle entree bij Southampton

Reacties

Na een jaar met amper speelminuten bereidt Maarten Stekelenburg zich bij Southampton voor op een seizoen onder de lat. Concurrent Fraser Forster kampt namelijk met een zware knieblessure en komt dit kalenderjaar niet meer in actie.

Stekelenburg blij met snelle entree bij Southampton

Stekelenburg maakt sinds eind juni deel uit van de selectie van manager Ronald Koeman. The Saints huren de voormalige Ajax-keeper dit seizoen van Fulham. 'Het is belangrijk om vroeg binnen te zijn, nu kan ik kennismaken met mijn teamgenoten en de speelwijze voor de eerste officiële wedstrijden. Het trainingskamp in Nederland helpt daar goed bij', aldus de aanwinst op het videokanaal van de club.

Vorig seizoen verkaste Stekelenburg pas in augustus op huurbasis naar AS Monaco. De 32-jarige doelman had daardoor niet de gelegenheid de concurrentiestrijd aan te gaan in de voorbereiding. De keeper fungeerde een seizoen lang als stand-in voor Danijel Subasic. Stekelenburg kwam vrijwel alleen in de Franse bekertoernooien in actie.

De 54-voudige international is met de Engelse subtopper bezig met een toer door Nederland. Koeman & co oefenden al tegen FC Groningen (3-0 winst) en nemen het deze week nog vriendschappelijk op tegen KVV Quick '20 (dinsdag) en Feyenoord (donderdag). De Kuip is geen onbekend terrein voor de huurling: 'In mijn tijd bij Ajax heb ik grote wedstrijden tegen Feyenoord gespeeld, het was altijd leuk om daar in actie te komen.'

Southampton bereidt zich op Nederlandse bodem voor op de seizoensopener tegen Vitesse. De nummer zeven van het voorbije seizoen begint op 30 juli aan het Europa League-avontuur met een thuiswedstrijd tegen de Arnhemmers. 'Het is goed dat we nu al oefenen tegen Nederlandse clubs, die willen namelijk altijd voetballen', vertelt de ervaren sluitpost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.