Koeman haalt Stekelenburg naar Southampton

Reacties

Maarten Stekelenburg vervolgt zijn loopbaan bij Southampton. De 32-jarige doelman wordt voor een seizoen gehuurd van Fulham.

Koeman haalt Stekelenburg naar Southampton

Voor de 54-voudige Oranje-international wordt het een weerzien met Ronald Koeman, die hem liet debuteren bij Ajax. De huidige manager van Southampton speelt met de komst van Stekelenburg in op de blessure van eerste keus Fraser Forster. Vanwege een zware knieblessure komt de doelman dit kalenderjaar niet meer in actie.

Stekelenburg kwam in de periode 2002-11 namens Ajax tot 191 wedstrijden in de Eredivisie, waarna hij naar AS Roma vertrok. Daar kwam hij in zijn eerste seizoen tot 29 competitieduels, maar het jaar daarop verloor hij zijn basisplaats. De keeper trok naar Fulham, waarmee hij in zijn eerste seizoen uit de Premier League degradeerde.

Stekelenburg, die nog tot medio 2017 onder contract staat in Londen, werd afgelopen seizoen verhuurd aan AS Monaco. Maar daar kwam hij slecht één keer in actie in de Ligue 1. Wel was de doelman eerste keus in de Franse bekertoernooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.