Steijn: 'Het enige positieve is dat we door zijn'

Reacties

Ajax-trainer Maurice Steijn weet dat zijn ploeg donderdagavond ver ondermaats speelde tegen Ludogorets. De Haagse coach ging na afloop uitgebreid in op de wedstrijd, en op de opgave om een goede ploeg te smeden uit de hem ter beschikking gestelde selectie.

Steijn: 'Het enige positieve is dat we door zijn'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

'Dat we door zijn is denk ik het enige positieve van vanavond. Het verschil tussen deze en vorige wedstrijd was gigantisch, in alles. Het begin was nog wel aardig, daarna viel het gewoon in alle facetten heel ver terug. Het is typerend dat we volgens mij niet een keer op doel hebben geschoten', aldus Steijn bij Ziggo Sport. De trainer had ook het raden naar de oorzaak voor de veel mindere prestatie van zijn ploeg.

'Geen idee waarom dat wegglipt. We hebben afspraken over hoe we druk zetten. Het lijkt wel dat er een bepaalde angst in sluipt als het even niet lukt. Met name toen Carlos Forbs uitviel werd het echt minder. Het is jammer dat Steven Berghuis ziek was. Ik heb hem gelukkig nog in kunnen brengen, maar dat zat ook niet mee. Al mag ook dat geen excuus zijn voor deze heel matige vertoning', voegde Steijn toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De trainer werd gevraagd of de onervarenheid van sommige van zijn spelers misschien een oorzaak kon zijn voor het teleurstellende optreden van Ajax. 'Dat denk ik niet, veel jongens zijn dit wel gewend. Maar we hebben een jonge ploeg, dat wel. Je denkt dat we heel ervaren zijn, maar er zal voor dit soort wedstrijden nog wel wat spanning op zitten.'

De hamvraag nu: hoe gaat Steijn snel een succesvolle ploeg formeren? 'Dat wordt hard werken, dat is duidelijk. Dat is als coaches een van onze taken. Het is vervelend dat we drie, vier spelers nog steeds niet hebben. Die zijn er gelukkig zondag wel, ik ben blij dat die werkvergunningen rond zijn. Ik hoop dat we de ploeg snel geformeerd hebben, dat de jongens die er zondag bij zijn iets extra's gaan toevoegen aan de ploeg. Daar heb ik heel veel vertrouwen in.' Op bezoek bij Fortuna Sittard zijn Chuba Akpom, Sivert Mannsverk, Georges Mikautadze en Josip Sutalo zondag in principe beschikbaar. Voor Gastón Ávila is dat nog afwachten.

Voor de wedstrijd tegen Ludogorets werd al duidelijk dat Ajax voor deze transferperiode uitgewinkeld is. 'Ik ben blij met de spelers die zijn gekomen, maar het moet nog blijken of ze de kwaliteiten hebben die we ze toedichten. Van sommige spelers weet ik dat al, van andere spelers nog niet', was het diplomatieke antwoord van de Ajax-coach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.