Steijn: 'Dezelfde ploeg, maar een heel andere wedstrijd'

Afgelopen weekend was er bij ADO Den Haag, na de 3-2 overwinning op FC Twente, nog sprake van een jubelstemming. Die is na de 2-1 bekernederlaag bij MVV in één klap verdwenen.

Steijn: 'Dezelfde ploeg, maar een heel andere wedstrijd'

Trainer Maurice Steijn kon voor de camera's van Omroep West niet verklaren waarom zijn ploeg veel minder was dan afgelopen zaterdag. 'Het is mij een raadsel dat je tegen FC Twente met zó veel passie en strijdlust speelt, alles goed doet, maar dat je daar nu zeker in de eerste helft helemaal niks van terugziet', baalde de oefenmeester.

De twee goals van MVV-verdediger Rick Geenen waren volgens Steijn exemplarisch. Geenen kon uit een corner de 1-0 maken, waarna hij uit een vrije trap de score verdubbelde. 'Dat je twee tegengoals krijgt uit standaardsituaties zegt altijd heel veel. Als je daarbij niet staat op te letten ben je niet scherp. Ik vind het onbegrijpelijk. Ik stuur dezelfde ploeg als afgelopen zaterdag het veld in, maar zag een heel andere wedstrijd. Dat is onverklaarbaar.'

Kloten
Bij verdediger Tom Beugelsdijk kwam het stoom na de blamage nog altijd uit zijn oren. 'Uit twee spelhervattingen wordt twee keer gescoord. Ongelooflijk, dat mag niet gebeuren. Met alle respect, je moet hier gewoon winnen, maakt niet uit hoe. Maar als je twee keer zo staat te kloten, dan win je van niemand.'

Waar de twee Hagenaars baalden van de dode spelmomenten, stond even verderop met een brede grijns de Limburger die daaruit tweemaal doel trof. 'Nick Kuipers als bliksemafleider voor mij? Dat is wel het idee, ja. Hij is heel groot, op hem letten ze, dus daar probeer ik van te profiteren. Twee keer sta ik op de goede plaats, dan maak ik ze ook gewoon af', straalde Geenen voor de microfoon van L1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen