Jansen bekritiseert Twente: 'Waren veel te gemakkelijk'

FC Twente-trainer Michel Jansen heeft na de nederlaag bij ADO Den Haag (3-2) kritiek geuit op zijn elftal, dat hij een gebrek aan inzet verweet.

Tegenover de camera’s van FOX Sports constateerde Jansen een verschil in beleving tussen Twente en ADO. 'Zij waren bereid met ziel en zaligheid te spelen. Wij waren veel te gemakkelijk. Na elke gemiste kans hing er iets over de ploeg van: ach, we krijgen er nog wel één.'

Dat brak Twente in de tweede helft op, tot grote frustratie van de Twente-coach. 'In de eerste helft gaven we niets weg en na de rust krijgt ADO binnen tien minuten vier honderd procent-kansen. Daarvan gaan er dan twee in. Vervolgens beginnen wij weer te voetballen en komen we terug. Als je dan ziet hoe we ADO nog de 3-2 laten maken, ongelooflijk.'

Voor ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn kwam de verrassende zege op koploper FC Twente als geroepen. Een week eerder ging hij namelijk met 6-1 onderuit bij PEC Zwolle en werd zijn functioneren ter discussie gesteld. 'We zaten in een moeilijke periode. Deze overwinning is mooi voor iedereen die ADO een warm hart toedraagt. Je verwacht eigenlijk niet dat je 2-0 voorkomt. In een kort tijdsbestek werd de stand daarna omgebogen door Twente. Toen was het hopen op een punt, maar met een weergaloze actie schoot Mike van Duinen de 3-2 erin.'