Stegeman weet ogen van 'voetbalwereld' op zich gericht

Reacties

Hoewel Heracles Almelo de seizoensrevelatie genoemd kan worden, heeft trainer John Stegeman in de aanloop naar de start van de elfde speelronde in de Eredivisie benadrukt dat de Heraclieden keihard moeten blijven werken om dat succes voort te zetten. Vrijdagavond komt Willem II in Almelo op bezoek.

Stegeman weet ogen van 'voetbalwereld' op zich gericht

Met evenveel punten als PSV is Heracles na tien competitiewedstrijden de verrassende nummer drie. Het gat naar Ajax en Feyenoord is slechts vier punten. Vrijdag kan dat teruggebracht worden tot één punt.

'Ik snap dat de voetbalwereld naar ons kijkt, we staan tenslotte vierde', beaamt Stegeman op de clubwebsite. 'Dat is mooi, het is een uitdaging om dat waar we voor geknokt hebben te continueren. Maar ons komt niets aanwaaien. Dat zag je tegen De Graafschap (1-0, red.) en ook tegen Koninklijke HFC (bekerduel, 3-1, red.), waarin we diep moesten gaan om te winnen.'

Willem II zit in een geheel andere situatie. De Tilburgers kregen vorig seizoen de nodige complimenten maar bezetten met slechts één zege op zak de zestiende plek. Toch is Stegeman op zijn hoede. 'Ik vind Willem II een uitstekend voetballende ploeg, we zullen tot het gaatje moeten gaan om een resultaat te halen. Wij hebben stappen gemaakt en zijn dit jaar eigenlijk alleen door Ajax en Vitesse weggespeeld. Maar ook Willem II maakt stappen, ze voetballen gemakkelijker dan aan het begin van het seizoen. Ze willen voetballen en druk zetten. Ik vind hun intentie en manier van voetballen heel goed.'

Stegeman kan vrijdagavond niet beschikken over Oussama Tannane, Bas Sibum, Rick Hemmink (allen knieblessures), Peter van Ooijen (enkelkwetsuur) en de niet wedstrijdfitte Dario Vujicevic. De rentree van uitblinker Tannane laat ook nog wel even op zich wachten. 'Oussama zit nog twee weken in de revalidatie voordat hij weer voorzichtig kan gaan aanhaken bij de groep. Voor zijn herstel stond vier tot zes weken, dat wordt zes tot acht weken', besloot de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.