Heracles moeizaam door, VVSB stunt tegen FC Emmen

Met een B-team heeft Heracles Almelo de vierde ronde van de strijd om de KNVB-beker bereikt. FC Emmen verslikte zich in VVSB.

Heracles Almelo – Koninklijke HFC 3-1
Met een tweede garnituur dacht Heracles Almelo-trainer John Stegeman de bekerklus te kunnen klaren. Paul Gladon (foto) zette de Tukkers na achttien minuten ook op het goede spoor, maar in het Polman Stadion bleek Zondagtopklasser Koninklijke HFC een harde noot om te kraken. Pieter Bas den Hartigh zorgde er zelfs voor dat de gasten na 45 minuten met een 1-1 stand de kleedkamer konden opzoeken.

Vroeg in de tweede helft stelde Tim Breukers namens Heracles orde op zaken. Maar het bleek geen voorbode van een soepele zege voor de Eredivisionist. Pas in de slotfase maakte Iliass Bel Hassani met een vrije trap een einde aan de illusies van Koninklijke HFC.

VVSB – FC Emmen 3-1
FC Emmen mocht van geluk spreken dat de schade van de eerste helft beperkt was gebleven tot één tegentreffer op bezoek bij VVSB. Want de Noordwijkerhoutse Topklasser had niet alleen in de twaalfde minuut de score geopend met een afstandsschot van Bas Ruigrok maar had ook de kansen gehad op een ruimere marge.

De minimale achterstand bood FC Emmen de kans een blamage te voorkomen. Maar in de tweede helft ging het mis voor de Drentse Eerstedivisionist. Dankzij een prachtige volley van Frans van Niel werden de contouren van een stunt van VVSB na bijna een uur zichtbaar.

Het antwoord van FC Emmen - Jurjan Mannes bracht de spanning terug – kreeg ondanks een offensief geen vervolg. Sterker nog, Tommy Bekooij zorgde voor de ontlading in Katwijk. VVSB was voor het bekerduel uitgeweken naar het veld van Quick Boys. Zijn goal betekende ook het einde van het bekeravontuur voor de Drentse gasten.

FC Dordrecht – Capelle 0-1, na verlengingen
FC Dordrecht moest het toernooi om de KNVB-beker verrassend verlaten. De ploeg van trainer Harry van den Ham verkeek zich op Capelle, dat na negentig minuten zonder doelpunten aan de Krommedijk in de noodzakelijke verlengingen het verschil maakte. Jordao Pattinama deed dat op schitterende wijze, want hij scoorde namens de Zaterdagtopklasser van veertig meter.