Standard Luik met zege richting Europa League-duel met Ajax

Standard Luik lijkt klaar voor de ontmoeting met Ajax in de Europa League van donderdag. In de Belgische Jupiler Pro League won de ploeg zondag in eigen huis van laagvlieger AS Eupen: 3-0. Het was de derde competitiezege op rij van Standard Luik.

Standard Luik kwam al na zeven minuten op voorsprong. Na een fout van de bezoekers profiteerde Benito Raman: 1-0. Hoewel de thuisploeg sterker was, werd er pas in de 55ste minuut opnieuw gescoord. Edmilson Junior rondde een vlotte aanval af. Na bijna zeventig minuten miste Ishak Belfodil namens Standard Luik een strafschop. Kort daarna kreeg Luis García van de gasten zijn tweede gele en dus rode kaart. In de blessuretijd maakte Belfodil alsnog zijn doelpunt; van dichtbij kopte hij knap raak.

Begin september nam Standard Luik afscheid van trainer Yannick Ferrara. Als zijn opvolger werd Aleksander Jankovic aangesteld. Onder leiding van de Serviër heeft Standard Luik de weg naar boven gevonden. In de competitie won de ploeg drie keer op rij, waardoor ze inmiddels derde staat, op vier punten van koploper Zulte-Waregem.

De eerste wedstrijd in de Europa League, thuis tegen Celta de Vigo, eindigde in 1-1. Donderdag ontvangt Ajax de Belgen voor de tweede wedstrijd in de Europa League. De aftrap is om 19.00 uur.