Ajax-opponent Standard zet trainer op straat

Reacties

Standard Luik heeft per direct afscheid genomen van Yannick Ferrera. De trainer werd ontslagen naar aanleiding van de teleurstellende resultaten dit seizoen.

Ajax-opponent Standard zet trainer op straat

Vorig seizoen won Standard onder leiding van Ferrera nog de Beker van België. Dit seizoen werd er echter pas één keer gewonnen in de Jupiler Pro League. Drie keer speelde Standard gelijk, één keer werd er verloren. Dat komt Ferrera, wiens baan al enige tijd op de tocht stond, nu duur te staan.

De 35-jarige Ferrera werd een jaar geleden aangesteld als de nieuwe trainer van Standard. De Belg was zelf slechts twee jaar profvoetballer, maar is al sinds 2004 actief als coach. Hij diende Anderlecht, AA Gent, Al Shabab (Saoedi-Arabië), Charleroi en Sint-Truiden voordat Standard hem binnenhaalde.

Standard Luik is in de Europa League ingedeeld in dezelfde groep als Ajax. Op 29 september nemen de Amsterdammers het in eigen huis op tegen de Belgische topclub, op 8 december staat de wedstrijd in Luik op het programma. Behalve Ajax en Standard maken ook Panathinaikos en Celta de Vigo deel uit van Groep G.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.