Stam met Standard ruim langs Charleroi bij start competitie

Standard Luik is na een overtuigende 3-0 zege op Charleroi de eerste koploper deze jaargang in de Pro League. Geoffrey Mujangi Bia zorgde tegen zijn oude club voor een bliksemstart van Les Rouches.

De eerste wedstrijd van dit seizoen in de België was al binnen twintig minuten beslist. Na dertien minuten opende Mujangi Bia de score tijdens de Waalse derby en zes minuten later was hij opnieuw trefzeker. De vleugelaanvaller stond in de periode 2006-11 onder contract bij Charleroi, waarna Standard hem drie jaar geleden oppikte. De tweevoudig international van België scoorde vorig seizoen negen keer in competitieverband.

Charleroi was goed begonnen aan de wedstrijd, maar na de twee treffers van Mujangi Bia zakte de ploeg helemaal in elkaar. Standard - waar Ronnie Stam de hele wedstrijd speelde - nam daarna wat gas terug, maar de bezoekers profiteerden daar nauwelijks van. Na een klein uur werd het nog 3-0 via Mehdi Carcela-González, die een vrije trap binnenschoot. Voormalig Ajacied Jelle van Damme was nog dicht bij de vierde treffer, maar zijn inzet belandde op de paal.

Door de overtuigende overwinning is Standard na de eerste wedstrijd dit seizoen koploper in de Eerste Klasse, maar de overige veertien clubs komen dit weekend nog in actie. Landskampioen Anderlecht start zondag met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Royal Mouscron-Péruwelz.