Lokeren verovert Belgische beker ten koste van Zulte

SC Lokeren heeft ten koste van Zulte Waregem het Belgische bekertoernooi gewonnen. In Brussel had Zulte het betere van het spel, maar won Lokeren uiteindelijk met 1-0.

Zulte Waregem begon voortvarend en drukte SC Lokeren direct met de rug tegen de muur. Al na één minuut was de Senegalees Mbaye Leye dichtbij de openingstreffer. De aanvaller was het eindstation van een snelle combinatie over veel schijven. De fraai opgezette aanval eindigde met een geplaatst schot op de paal.

Even later was diezelfde Leye opnieuw dicht bij een doelpunt. De snelle spits kwam op over de linkerkant, maar zijn inzet belandde opnieuw op de paal. De ploeg van trainer Francky Dury, met voormalig Roda JC Kerkrade-verdediger Davy De Fauw in de basis, dicteerde ook het vervolg van de eerste helft, al kende Zulte enkele hachelijke momenten.

Júnior Dutra nam doelman Sébastien Bruzzese onder vuur, terwijl Hamdi Harbaoui even later neerging in het zestienmetergebied. Lokeren schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Luc Wouters liet doorspelen. Ook in de tweede helft voerde Zulte de boventoon, maar opende Lokeren na een uur de score.

Geheel tegen de verhouding in kopte de Deen Alexander Scholz raak uit een hoekschop. Na de treffer van de centrumverdediger van Lokeren begon Zulte, onder aanvoering van spelmaker Thorgan Hazard, aan een slotoffensief. Tot succes leidde het niet, waardoor Lokeren voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Belgische beker in de wacht sleepte.