VI Live: blik terug op een boeiende voetbaldag

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: blik terug op een boeiende voetbaldag

VI Live is hiermee ten einde voor vandaag. Blik hieronder terug op een boeiende voetbaldag!

22.52 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN – SAINT ETIENNE 2-0
PSG slaat een gat van acht punten met AS Monaco dankzij twee doelpunten van Zlatan Ibrahimovic.

22.38 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Genoa-Juventus 0-1
Andrea Pirlo helpt Juventus aan een voorsprong van liefst zeventien punten op AS Roma. Vlak voor tijd velde hij Genoa met een fantastische vrije trap.
Fiorentina-Chievo Verona 3-1
Juan Cuadrado en Alessando Matri bezorgden Fiorentina een prima uitgangspositie bij rust. Alberto Paloschi bracht namens Chievo de spanning terug, maar Mario Gomez tekende voor de beslissende 3-1.

22.31 uur: GOAL GENOA – JUVENTUS 0-1
Hij doet het weer! Andrea Piro redt Juventus! De Oude Meester krult een vrije trap in de kruising zoals alleen hij dat kan. Een juweel van een vrije trap.

22.15 uur: GENOA – JUVENTUS
Gianluigi Buffon bewijst zijn waarde voor Juventus. Hij stopt een strafschop van Emanuele Calaiò, waardoor het 0-0 blijft in Stadio Luigi Ferraris met nog twintig minuten te speeln.

21.48 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN – SAINT-ÉTIENNE 2-0
De overwinning lijkt al zeker voor PSG, dat dankzij twee goals van Zlatan Ibrahimovic met een zeer comfortabele voorsprong gaat pauzeren.

21.43 uur: GOAL PARIS SAINT-GERMAIN – SAINT ÉTIENNE 2-0
En dat is de tweede van Zlatan! De Zweedse spits prikt een voorzet van Edinson Cavani van dichtbij met buitenkantje voet tegen de touwen

21.32 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Genoa-Juventus 0-0
Fiorentina-Chievo 2-0 (doelpunten Juan Cuadrado en Alessandro Matri)

21.16 uur: GOAL PARIS SAINT-GERMAIN – SAINT ÉTIENNE 1-0
Zlatan Ibrahimovic slaat weer toe! De Zweedse spits helpt PSG aan de leiding met zijn 24ste doelpunt van het seizoen.

21.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN – SAINT-ÉTIENNE
Christophe Jallet vervangt bij de thuisclub de geblesseerde Gregory van der Wiel.

20.45 uur: AFTRAP SERIE A
Genoa-Juventus
Fiorentina-Chievo Verona

LANDGENOTEN: Jeremain Lens heeft met een assist een aandeel gehad in een bijzondere 2-1 zege van Dinamo Kiev op Tavria Simferopol. Het duel had een saillant tintje, omdat Simferopol afkomstig is uit de Krim, waar de burgers zondag via een referendum konden aangeven of ze deel wilden worden van Rusland. Het duel zou oorspronkelijk worden afgewerkt op de Krim, maar op verzoek van Simferopol werd de wedstrijd afgewerkt in het stadion van Dinamo Kiev. Op de Krim was het namelijk niet mogelijk om de veiligheid van de spelers te garanderen.
LANDGENOTEN: Dirk Kuijt is belangrijk geweest voor Fenerbahçe. De Nederlandse aanvaller haalde in de 33ste minuut verwoestend uit en zette daarmee zijn elftal op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Kayseri Erciyesspor, waar Nederlander Murat Yildirim de volledige wedstrijd speelde. Uiteindelijk won Fenerbahçe met 2-1. Hierdoor blijft het elftal van Kuijt koploper. Achtervolger Galatasaray speelde een duel meer en heeft vier punten achterstand.
LANDGENOTEN: Anderlecht heeft de eerste wedstrijd zonder trainer John van den Brom overtuigend gewonnen. Interim-coach Besnik Hasi won met Bram Nuytinck in de basis met 4-0 van KV Oostende. Door dit resultaat doet Anderlecht zelfs weer mee om de landstitel, want koploper Standard Luik speelde 1-1 gelijk bij Waasland-Beveren. Ronnie Stam mocht bij Standard acht minuten voor tijd invallen.Nummer twee Club Brugge won de stadsderby tegen Cercle Brugge met 2-0. Trainer Stanley Menzo verloor met Lierse SK, waar Arjan Swinkels de volledige wedstrijd speelde, met 2-0 van Lokeren. Het seizoen in België gaat nu richting de play-offs, waarin zes clubs onderling gaan uitmaken wie er landskampioen wordt. Standard ligt op kop, maar heeft door de halvering van de punten nog maar een minimale voorsprong van twee punten op achtervolger Club Brugge. Anderlecht volgt als nummer drie op vijf punten achterstand. Ook Zulte-Waregem, Lokeren en Racing Genk plaatsten zich voor de play-offs om de titel.

18.51 uur: EINDSTAND TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL 0-1
Arsenal wint dankzij een doelpunt van Tomás Rosicky voor de derde keer dit seizoen van Tottenham Hotspur en verkleint het gat tot koploper Chelsea naar een verliespunt.

18:47 uur: EINDSTAND BARCELONA – OSASUNA 7-0        
Lionel Messi en Pedro voeren de score nog op tot zeven! Recordhouder Messi was met drie treffers van grote waarde tegen Osasuna. Het was zondagmiddag weer als vanouds in Camp Nou. Barcelona was heer en meester en overklaste Osasuna in het competitieduel op alle fronten.

18.35 uur: GOAL BARCELONA – OSASUNA 5-0       
Op aangeven van Andres Iniesta zet invaller Tello zet de marge op vijf!

18.20 uur: GOAL BARCELONA – OSASUNA 4-0       
En nummer twee voor Messi! Hierdoor verbreekt de Argentijn definitief het oude record van Paulino Alcántara, een Spaans-Filippijnse aanvaller die tussen 1912 en 1927 gedurende twee perioden voor Barcelona speelde.

18.21 uur: EINDSTAND NAC BREDA - AJAX 0-0
NAC en Ajax eindigen het duels zoals het begon: 0-0. Ondanks de remise staat Ajax nog zeven punten voor op FC Twente en Vitesse.

17:47 uur: RUSTSTAND BARCELONA – OSASUNA 3-0       
Kat en muisspel in Camp Nou! Drie doelpunten en een clubrecord voor Messi. Voor de fans in het overvolle stadion in Catalonië is het weer ouderwets smullen.

17.46 uur: RUSTSTAND TOTTENHAM HOTSPUR-ARSENAL 0-1
Arsenal staat er prima voor op White Hart Lane na het vroege doelpunt van Tomas Rosicky.

17.35 uur: GOAL BARCELONA - OSASUNA 3-0
Een nieuwe afstraffing dreigt voor Osasuna. Na een half uur schiet Andres Iniesta de derde treffer van de avond binnen. Twee seizoenen terug won Barcelona met 8-0 van Osasuna. Lukt dat dit keer ook?

17.30 uur: NAC BREDA - AJAX
Via de officiële kanalen maakt Ajax bekend dat aanvoerder Siem de Jong inderdaad een blessure heeft opgelopen aan zijn rechterhamstring. Het is mogelijk dat De Jong hierdoor de rest van het seizoen mist, maar de ernst van zijn kwetsuur is nog niet geheel duidelijk.

17.22 uur: GOAL BARCELONA - OSASUNA 2-0
Alexis Sanchez verdubbelt de marge voor Barcelona.

17.20 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV – 1. FC NÜRNBERG 2-1
Rafael van der Vaart klopt met Hamburger SV het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. Het VfB Stuttgart van coach Huub Stevens is hiervan het slachtoffer, want Stuttgart daalt naar de zestiende plaats op de ranglijst.

17.17 uur: GOAL BARCELONA - OSASUNA 1-0
Lionel Messi is na zijn treffer tegen Osasuna de eeuwige topscorer van Barcelona! De kleine Argentijn scoorde net als Paulino Alcántara 369 keer in het shirt van Barça.

17.16 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - AJAX 0-0
Halverwege nog geen doelpunten in Breda. Namens Ajax kreeg Kolbeinn Sigthórsson twee goede kansen, maar de IJslandse spits scoorde niet.

17.01 uur: GOAL TOTTENHAM HOTSPUR-ARSENAL 0-1
Wow! Wat een geweldige start van de Noord-Londense derby. Tomás Rosicky knalt de uitploeg binnen twee minuten op voorsprong

17.00 uur: TOTTENHAM HOTSPUR-ARSENAL
Opstelling Tottenham: Naughton, Kaboul, Vertonghen, Rose; Townsend, Bentaleb, Sandro, Eriksen, Chadli; Adebayor.
Opstelling Arsenal: Szczesny; Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs; Rosicky, Arteta; Oxlade-Chamberlain, Podolski, Cazorla; Giroud.

17.00 uur: AFTRAP BARCELONA - OSASUNA
Barcelona moet winnen om in het spoor te blijven van Real Madrid en Atlético Madrid. De concurrentie won zaterdag al, nu Barcelona nog. Barça uiteraard met Messi in de basis, maar vooralsnog met Neymar op de bank.


17.00 uur: EINDSTANDEN SERIE A
AC Milan-Parma 2-4
Cagliari-Lazio 0-2
Livorno-Bologna 2-1
Sassuolo-Catania 3-1

16.38 uur: NAC BREDA - AJAX
Ajax raakt aanvoerder Siem de Jong kwijt. De gelegenheidsspits lijkt geblesseerd te raken aan zijn hamstring en wordt vervangen door Kolbeinn Sigthórsson.

16.30 uur: AFTRAP NAC BREDA – AJAX
De bal rolt in Breda. Ajax-trainer Frank de Boer heeft ten opzichte van het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen SC Cambuur maar één wijziging doorgevoerd. Jaïro Riedewald maakt plaats voor Christian Poulsen, waardoor Daley Blind naar de linksbackpositie verhuist.

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Swerts, Drost, Bodor; Kwakman, Buijs, Matic; Hooi, Poepon, Verbeek
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, De Jong, Kishna.

16.24 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL 0-3
Wat een afstraffing voor Manchester United! Rivaal Liverpool wint met 0-3. Twee rake strafschoppen van Steven Gerrard, een gemiste penalty van diezelfde Gerrard, een goal van Luis Suarez en een rode kaart voor Nemanja Vidic. Spektakel genoeg.

16.24 uur: EINDSTAND FC VOLENDAM - FC DEN BOSCH 0-2
FC Den Bosch wint met 2-0 bij FC Volendam, dankzij doelpunten van Furhgill Zeldenrust en Alexander Mols.

16.23 uur:  EINDSTAND PEC ZWOLLE – GO AHEAD EAGLES 2-0
Guyon Fernandez bepaalt op zeer fraaie wijze de eindstand in Zwolle.

16.20 uur: EINDSTAND NEC - FC UTRECHT 2-2
NEC ging na de 2-2 voor meer, maar de Nijmegenaren blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht.

16.19 uur: EINDSTAND FEYENOORD - SC HEERENVEEN 2-0
Het blijft bij 2-0. Feyenoord wint weer. En houdt bovendien opnieuw de nul. Trainer Ronald Koeman zal tevreden zijn.

16.17 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV - 1. FC NÜRNBERG 0-0

16.12 uur: MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 0-3
De afstraffing is compleet. Luis Suarez maakt de 0-3

16.06 uur: MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL
Geen drie op een rij voor Gerrard. Na twee benutte pogingen mist hij zijn derde strafschop van de middag en laat na een unieke prestatie neer te zetten. Nog nooit scoorde iemand in de Premier League drie keer uit een strafschop in één wedstrijd.

15.59 uur: FEYENOORD - SC HEERENVEEN
Een penalty voor Feyenoord wordt gemist door Tonny Vilhena. De invaller ziet Nordfeldt redding brengen. Christian Kum werd voor de overtreding op Ruben Schaken met een rode kaart naar de kant gestuurd. Dat leidde tot woede bij Van Basten, die de rode kaart veel te stevig vindt (behalve een penalty, wacht Kum ook nog een schorsing). Hij schreeuwt zijn ongenoegen van zich af in de camera.

15.54 uur:  PEC ZWOLLE – GO AHEAD EAGLES 1-0
Op advies van zijn assistent legt scheidsrechter Serdar Gözübüyük de bal op de stip. Jop van der Linden faalt vanaf elf meter door een knappe redding van doelman Diederik Boer.

15.50 uur: GOAL FEYENOORD - SC HEERENVEEN 2-0
En daar is de beslissing. Lex Immers schuift de bal onder Kristoffer Nordfeldt door na terugleggen van Jean-Paul Boëtius.

15.47 uur: GOAL NEC - FC UTRECHT 2-2
NEC komt voor de tweede keer dit duel op gelijke hoogte. Christoph Hemlein bewaart het overzicht en stelt Jakob Jantscher in staat de gelijkmaker binnen te schieten.

15.45 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
AC Milan – Parma 0-1
Cagliari – Lazio 0-1
Livorno – Bologna 0-0
Sassuolo – Catania 0-1

15.35 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 0-2
En daar is de 0-2! Steven Gerrard, held van het Liverpool-publiek, benut zijn tweede penalty. De penalty werd gegeven na een overtreding van Phil Jones op Joe Allen.

15.34 uur: GOAL FEYENOORD - SC HEERENVEEN 1-0
Ruud Vormer laat zien dat hij een vrije trappenspecialist is. Hij krult de bal onder toeziend oog van Graziano Pellè in de bovenhoek.

15.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV – 1. FC NÜRNBERG
Gertjan Verbeek, de trainer van 1. FC Nürnberg, wordt in de uitwedstrijd tegen Hamburger SV geconfronteerd met Rafael van der Vaart. De aanvoerder van HSV is volledig hersteld van zijn ziekte. Ouasim Bouy en Ola John zitten op de bank bij de club uit Hamburg.

15.25 uur: NAC BREDA - AJAX
De opstellingen zijn bekend. Om 16.30 uur zal afgetrapt worden in Breda. Trainer Frank de Boer heeft ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur maar één wijziging doorgevoerd. Jairo Riedewald maakt plaats voor Christian Poulsen, waardoor Daley Blind naar de linskbackpositie verhuist. Siem de Jong is weer spits. Voor Ricardo van Rhijn wordt het zijn honderdste officiële wedstrijd in dienst van Ajax.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, De Jong, Kishna.
NAC: Ten Rouwelaar; De Roover, Swerts, Drost, Bodor; Kwakman, Buijs, Matic; Hooi, Poepon, Verbeek

15.19 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 0-1
De penalty van Steven Gerrard blijkt voldoende voor Liverpool om met een voorsprong te gaan rusten. Manchester United kan geen vuist maken. Tekenend is dat het eerste schot op doel van de ploeg van David Moyes in de 44ste minuut is, Adnan Januzaj probeerde het. Wayne Rooney en Robin van Persie kunnen hun stempel niet drukken.

15.17 uur: RUSTSTAND FEYENOORD – SC HEERENVEEN 0-0
Feyenoord dringt aan, maar heeft nog geen bres kunnen slaan in de Friese defensie. Keeper Kristoffer Nordfeldt was herhaaldelijk een sta-in-de-weg.

15.17 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE – GO AHEAD EAGLES 1-0
Jesper Drost schiet PEC Zwolle in de slotseconde van de eerste helft op voorsprong! PEC Zwolle heeft het betere van het spel in de derby tegen Go Ahead Eagles. De terugkeer van Kamohelo Mokotjo doet de ploeg van trainer Ron Jans duidelijk goed.

15.16 uur: RUSTSTAND NEC - FC UTRECHT 1-2
Een lage voorzet van Jens Toornstra wordt door niemand aangeraakt en verrast daarmee NEC-doelman Dennis Gentenaar. Daardoor gaat Utrecht met een voorsprong de rust in.

15.10 uur: GOAL AC MILAN - PARMA 0-1
Strafschop voor Parma en rood voor Milan-doelman Christian Abbiati na het neerhalen van een doorgebroken speler! Vanaf elf meter schiet Antonio Cassano zijn oude werkgever op achterstand.

15.04 uur: GOAL MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 0-1
Rafael maakt hands in het strafschopgebied en veroorzaakt daarmee een penalty, die Steven Gerrard benut.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
AC Milan – Parma
Cagliari – Lazio
Livorno – Bologna
Sassuolo – Catania

Na de uitschakeling in de Champions League en de competitienederlagen tegen Juventus (2-0) en Udinese (1-0) wil AC Milan zich herpakken tegen Parma. Trainer Clarence Seedorf ruimt basisplaatsen in voor de Nederlanders Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Mario Balotelli staat in de spits.

14.55 uur: GOAL NEC - FC UTRECHT 1-1
NEC heeft snel een antwoord paraat op de openingstreffer van Dave Bulthuis. Michael Higdon is de doelpuntenmaker. Natuurlijk met zijn hoofd.

14.53 uur: GOAL NEC - FC UTRECHT 0-1
FC Utrecht neemt de leiding in Nijmegen. Dave Bulthuis kopt een fraai aangesneden vrije trap van Tommy Oar binnen.

14.30 uur: AFTRAP FEYENOORD – SC HEERENVEEN
Feyenoord treedt tegen SC Heerenveen aan zonder Bruno Martins Indi en Tonny Vilhena. Martins Indi verloor de concurrentiestrijd van Joris Mathijsen en Terence Kongolo, terwijl Ruud Vormer de voorkeur krijgt boven Vilhena. Jean-Paul Boëtius keert als linksbuiten terug in de basisopstelling. Bij SC Heerenveen vervangt Stefan Marzo de geblesseerde Mitchell Dijks.

Opstellingen: 
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vormer; Schaken, Te Vrede en Boëtius.
SC Heereenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Marzo; Van den Berg, De Roon, Fazli; Ziyech, Finnbogason en Van La Parra.

14.30 uur: AFTRAP NEC – FC UTRECHT
Bij de opstelling van NEC valt op dat doelman Kalle Johnsson is geslachtofferd voor zijn waardeloze optreden van vorige week bij Roda JC (3-1). Met de nodige blunders was hij toen mede verantwoordelijk voor de nederlaag. Routinier Dennis Gentenaar is zijn vervanger. Søren Rieks ontbreekt bij de Nijmegenaren door een rugblessure. Bij FC Utrecht staat Cedric van der Gun voor het eerst sinds 9 november in de basis.

Opstellingen:
NEC: Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Koolwijk, Foor, Conboy; Hemlein, Higdon, Jantscher.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis; Van der Gun, Mårtensson, Toornstra, Oar; De Ridder, Agudelo.

14.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – GO AHEAD EAGLES
PEC Zwolle start in de IJsselderby met Guyon Fernandez in de spits. Kamohelo Mokotjo is bij Zwolle terug van een blessure en staat voor het eerst sinds 1 februari in de basisopstelling. Go Ahead Eagles houdt vast aan de elf spelers die vorige week met 1-0 van FC Twente wonnen.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Klich; Hiwat, Drost, Thomas; Fernandez.
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Türüç, Antonia, Falkenburg, Houtkoop.

14.30 uur: AFTRAP FC VOLENDAM – FC DEN BOSCH

14.30 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL
Robin van Persie vormt in de kraker tegen Liverpool samen met Wayne Rooney het spitsenduo van Manchester United. De Nederlandse spits neemt het op tegen het gevreesde aanvalskoppel Daniel Sturridge en Luis Suarez van Liverpool. In de laatste zeven wedstrijden als basisspeler tegen Liverpool, scoorde Van Persie zes keer.

14.21 uur: EINDSTAND FC TWENTE - AZ 2-1
FC Twente wint in eigen huis met 2-1 van AZ, dankzij een treffer van Dusan Tadic in de extra tijd.

14.20 uur: GOAL FC TWENTE - AZ 2-1
FC Twente gaat in de allerlaatste seconde alsnog langs AZ. Dusan Tadic schiet vanaf de rand van het strafschopgebied in de 93ste minuut de 2-1 tegen de touwen. Direct na de goal wordt er afgefloten.

13.55 uur: GOAL FC TWENTE - AZ 1-1
Youness Mokhtar ontpopt zich dit seizoen tot de plaaggeest van AZ. De invaller tikt eenvoudig de gelijkmaker binnen en maakt daarmee alweer zijn derde treffer van dit seizoen tegen de Alkmaarse formatie.

13.47 uur: FC TWENTE - AZ
In navolging van Dico Koppers loopt ook Roberto Rosales tegen een gele kaart én een schorsing aan. Beide backs missen het volgende duel, waarin uitgerekend koploper Ajax de tegenstander zal zijn.

13.36 uur: FC TWENTE - AZ
Daar komt AZ goed weg! Quincy Promes knalt de bal tegen de paal. Het is nog steeds 0-1.

13.35 uur: NEC - FC UTRECHT
Ook de opstelling van NEC is bekend en daarbij valt op dat doelman Kalle Johnsson is geslachtofferd voor zijn waardeloze optreden van vorige week bij Roda JC (3-1). Met de nodige blunders was hij toen mede verantwoordelijk voor de nederlaag. Routinier Dennis Gentenaar is zijn vervanger. Johnsson kreeg vorige week van de VI-rapporteur een 1,5. Blijkbaar was ook trainer Anton Janssen het met die beoordeling eens.
Opstelling NEC:
Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Koolwijk, Foor, Conboy; Hemlein, Higdon, Jantscher.

13.25 uur: FEYENOORD - SC HEERENVEEN
De opstellingen zijn bekend. Trainer Ronald Koeman valt terug op zijn vertrouwde 4-3-3-systeem, waarbij Jean-Paul Boëtius terugkeert als linksbuiten. De wijziging van de formatie gaat ten koste van Bruno Martins Indi, die op de bank begint. Ook Tonny Vilhena is zijn basisplaats kwijtgeraakt. Ruud Vormer is op het middenveld zijn vervanger.
Bij SC Heerenveen is Stefano Marzo de vervanger van de geblesseerde Mitchell Dijks.

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vormer; Schaken, Te Vrede en Boëtius.
SC Heereenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Marzo; Van den Berg, De Roon, Fazli; Ziyech, Finnbogason en Van La Parra.

13.17 uur: RUSTSTAND FC TWENTE - AZ 0-1
Tegen de verhouding in gaat AZ met een voorsprong rusten. Maar wie maalt daar om bij de Alkmaarders. Aan Twente de taak na rust de kansen wel te verzilveren.

13.10 uur: GOAL FC TWENTE – AZ 0-1
Tegen de verhouding in wordt het 0-1. Steven Berghuis schiet een harde vrije trap raak, al maakt doelman Nick Marsman geen goede indruk. Hij krijgt alleen zijn vuisten tegen de bal, terwijl de bal in de hoek verdwijnt waar hij opgesteld staat. Berghuis (ex-FC Twente) presenteert zodoende de thuisploeg de rekening voor enkele gemiste kansen.

12.38 uur: FC TWENTE – AZ
Daar is de eerste grote kans voor Twente. Jesus Corona schiet in, maar ziet AZ-doelman Esteban redding brengen.

12.30 uur: AFTRAP FC TWENTE – AZ
FC Twente kan bij een zege op gelijke hoogte komen met nummer twee Vitesse. AZ hoopt vooral fysiek klaar te zijn. Donderdag kwam de ploeg nog in actie in de Europa League tegen FC Anzhi (1-0) zege. Twente speelt overigens met rouwbanden vanwege het overlijden van erelid en voormalig bestuurder Jan Wiegerink. Hij overleed dinsdag op 87-jarige leeftijd.

12.15 uur: FC TWENTE – AZ
Bondscoach Louis van Gaal zit op de tribune in Enschede. Hij komt natuurlijk voor de onlangs gedebuteerde Quincy Promes. Of zou hij stiekem ook de verrichtingen van Nemanja Gudelj volgen? De middenvelder van AZ vertelde onlangs nog open te staan voor een interlandloopbaan bij Nederland, ondanks zijn recente (niet bindende) interlanddebuut voor Servië. Dat land verkoos hij weer boven Bosnië-Herzegovina.

11.37 uur: FC TWENTE – AZ
De opstellingen zijn bekend. FC Twente-trainer Michel Jansen had een puzzel te maken. Wie zou bij de Tukkers de geschorste Luc Castaignos gaan vervangen. Het is Luka Djordjevic geworden. Verdediger Cuco Martina is de vervanger van de geblesseerde Andreas Bjelland (hersenschudding). Opvallend is ook de rentree van Wout Brama in de wedstrijdselectie. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor FC Twente in het uitduel van 13 april 2013 met ADO Den Haag (1-3) een kreeg daarna te kampen met een slepende hielblessure.
Bij AZ valt de schade van het Europa League-duel met FC Anzhi (1-0 zege) mee. Steven Berghuis en Roy Beerens zijn fit genoeg om te starten. Dat geldt niet voor verdediger Jeffrey Gouweleeuw, die in de basis vervangen wordt door Jan Wuytens.
Opstellingen:
FC Twente:
Marsman; Rosales, Martina, Bengtsson, Koppers; Gutiérrez, Ebecilio, Tadic; Corona, Djordjevic, Promes.
Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Wuytens, Viergever, Poulsen; Ortiz, Gudelj, Elm; Berghuis Jóhannsson, Beerens.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.