Veerkrachtig Anderlecht na sterke eindsprint kampioen

Reacties

Anderlecht is voor het derde seizoen op rij kampioen van België geworden. Met verdediger Bram Nuytinck in de basis werd Angstgegner Lokeren verslagen: 3-1.

Veerkrachtig Anderlecht na sterke eindsprint kampioen

Op de laatste speeldag had Anderlecht thuis een punt nodig tegen Lokeren, dat in de reguliere competitie twee keer te sterk bleek. Dit keer kwam Paarswit echter sterk uit de startblokken en nam het de leiding dankzij een kopbal van Aleksandar Mitrovic (foto). In de 56ste minuut kantelde de wedstrijd echter toen Lokeren een strafschop kreeg en Anthony Vanden Borre met rood moest vertrekken. Hamdi Harbaoui schoot binnen en plots zat Anderlecht in de problemen.

Drie minuten later moest echter ook Lokeren door met tien, na een onbezonnen tackle van Koen Persoons. De daaropvolgende vrije trap werd door Davino Verhulst nog gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Chancel Mbemba. In de 67ste minuut verzekerde Dennis Praet Anderlecht van de titel door ook de 3-1 binnen te schieten.

Anderlecht verzamelt zich voor de wedstrijd in een grote kring
Anderlecht verzamelt zich voor de wedstrijd in een grote kring

De landstitel is voor een groot deel op het conto te schrijven van trainer Besnik Hasi. Hij nam begin maart het roer over van de ontslagen John van den Brom, die op dat moment tien punten achter stond op koploper Standard Luik. In de play-offs kreeg Hasi Anderlecht echter aan het voetballen en een sterke eindsprint, vijf overwinningen op rij, bleek voldoende voor het kampioenschap.

Standard Luik – Genk 1-0
Standard Luik, waar Ronnie Stam op de bank zat, mocht vooraf nog hoop koesteren op de landstitel en maakte geen fout tegen Genk. Een vroege treffer van Mehdi Carcela bleek voldoende voor de zege, maar doordat ook Anderlecht won, moet Standard genoegen nemen met de tweede plaats. Dat levert de club van Stam wel kwalificatie voor de voorronden van de Champions League op.

Club Brugge – Zulte Waregem 2-0
Ook een klein succesje voor Club Brugge. Dankzij een overwinning op Zulte Waregem kwalificeert het zich voor de voorronden van de Europa League. Zulte Waregem moet met KV Oostende strijden om het laatste plaatsingsbewijs voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.