Nuytinck: 'Gingen voor een punt, dus dit is fantastisch'

In de strijd om de Belgische landstitel deed Anderlecht zondag hele goede zaken, door met tien man te winnen op bezoek bij Club Brugge. Bram Nuytinck is verguld met de 0-1 overwinning.

Bekijk hier de hoogtepunten van Club Brugge-Anderlecht.

De zege kwam vier minuten voor het einde tot stand door een eigen doelpunt van Thomas Meunier. De Brusselse triomf kwam uit de lucht vallen, want Paars-Wit speelde al vanaf de 37ste minuut met een man minder na rood voor Aleksandar Mitrovic.

'Gezien de wedstrijdontwikkeling gingen we voornamelijk voor een punt. En dat ging goed, want Brugge kreeg nauwelijks kansen', aldus Nuytinck tegenover Sporza. 'Dat we met wat geluk dan toch nog de 0-1 maken is dus fantastisch. Maar we hebben nog niets. We zijn al een paar keer verrezen verklaard, maar evenveel keer vielen we terug.' Met nog drie duels te spelen staat Anderlecht een punt achter op koploper Standard Luik.