Spurs-sensatie Alli wacht schorsing na vuistslag

Reacties

Tottenham Hotspur-middenvelder Dele Alli moet vrezen voor een schorsing. De Engelse voetbalbond beschuldigt hem van geweldadig gedrag in het duel met West Bromwich Albion (1-1) van maandag.

Spurs-sensatie Alli wacht schorsing na vuistslag

De twintigjarige middenvelder, maandag uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Premier League, deelde toen buiten het zicht van de arbiter een vuistslag uit aan West Brom-speler Claudio Yacob. De kans is daardoor groot dat Ali een schorsing krijgt waardoor hij dit seizoen niet meer in actie kan komen voor Spurs.

Tottenham heeft namelijk nog maar drie competitieduels te spelen: Chelsea (uit), Southampton (thuis) en Newcastle United (uit). Na het gelijkspel tegen West Brom van maandag kan de Londense club alleen in theorie nog kampioen worden. De achterstand op koploper Leicester City bedraagt zeven punten. De voorsprong op nummer drie Manchester City is vijf punten.

Het clubseizoen van Alli lijkt door de schorsing met een domper te eindigen. De twintigjarige middenvelder kan echter trots zijn op zijn prestaties deze jaargang. Na zijn debuut in de hoofdmacht in augustus was hij al snel niet meer uit het elftal weg te denken. Door zijn tien goals in 33 duels werd hij ook al opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg en is hij kanshebber op een plek in de EK-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.