Sporting verliest koppositie aan Benfica na misser Ruiz

Reacties

Sporting Lissabon moet de hoop op het eerste landskampioenschap in veertien jaar even op een lager pitje zetten. Mede doordat Bryan Ruiz de bal voor open doel over de lat mikte, heroverde Benfica de koppositie in Portugal door de aartsrivaal eindelijk te verslaan: 0-1.

Sporting verliest koppositie aan Benfica na misser Ruiz

De laatste landstitel van Sporting dateert alweer van 2002, maar dit seizoen kan het er onder leiding van trainer Jorge Jesus eindelijk weer eens van komen. Sporting versloeg Benfica al in de strijd om de Super Cup, de Portugese beker en de competitie. Benfica deelde tijdens de topper in Estádio José Alvalade echter een gevoelige tik uit aan de rivaal en werkgever van zijn voormalige coach, die de laatste twee seizoenen nog kampioen werd met de club die hij afgelopen zomer verliet voor zijn jeugdliefde Sporting.

Na 25 speelronden staat Benfica er opnieuw het beste voor. Kostas Mitroglou maakte in de twintigste minuut de enige goal van de wedstrijd. De Griekse spits (foto) bleef koelbloedig toen de bal gelukkig voor zijn voeten belandde na een gekraakt schot van Andreas Samaris. Het was alweer de tiende competitietreffer van 2016 voor de 27-jarige aanvaller, die vorige maand ook al de score opende in de kraker tegen FC Porto. Toen verloor Benfica (1-2).

Die nederlaag kostte de kampioen de koppositie die een week daarvoor was veroverd. Nu staat Sporting die weer af, omdat de bal er maar niet in wilde voor de naar een landstitel smachtende club. Linksback Jefferson, die Marvin Zeegelaar uit de basis hield, knalde vlak voor rust hard tegen de lat. Dat was lange tijd de enige kans die Benfica weggaf, totdat Islam Slimani een kwartier voor tijd Ruiz een niet te missen kans bood. De Costa Ricaan kreeg de opstuitende bal echter toch over de lat.

Ruiz deed nog een verwoede poging zijn enorme misser goed te maken, maar Ederson tikte de stift van de ex-speler van FC Twente en PSV uit zijn doel. Omdat Sporting ook nog met met tien man eindigde door een rode kaart voor Adrien Silva, werd de eerste thuisnederlaag sinds de slotdag van 2013/14 een feit. Benfica, dat van geluk mocht spreken dat Renato Sanches in de slotfase niet ook rood kreeg voor een harde tackle op Ruiz, heeft door de zestiende zege in zeventien duels twee punten meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.