Benfica-bomber Jonas houdt gelijke tred met Suárez

Reacties

Hulk is dinsdagavond tijdens Benfica – Zenit Sint-Petersburg op het eerste gezicht de grootste blikvanger, maar aan Portugese kant loopt in de persoon van Jonas een minstens zo gevaarlijke aanvaller rond. De 31-jarige Braziliaan hoeft op de Europese velden momenteel alleen onder te doen voor Gonzalo Higuaín.

Benfica-bomber Jonas houdt gelijke tred met Suárez

In het klassement van Europees Topscorer gaat de spits van Napoli met 24 competitiegoals aan de leiding. Kort achter de Argentijn staan Jonas en de bij Barcelona ongrijpbare Luis Suárez op de tweede plaats. Het duo was allebei 23 keer trefzeker in 22 wedstrijden in de nationale liga. Zenit-coach André Villas-Boas onderkende het gevaar van de topscorer van de Primeira Liga al in aanloop naar het eerste treffen. 'Ik onderstreep Jonas' kwaliteiten.'

Gek genoeg heeft de makkelijk scorende schaduwspits die in de Champions League nog nauwelijks laten zien. In de poulefase hoefde alleen Galatasaray één doelpunt van de achtvoudig international van Brazilië te slikken. In de knock-outfase spelen vraagt echter wat anders, weet Jonas. 'Het is doden of gedood worden', zegt hij in gesprek met UEFA.com. 'Je mag nu een fout maken, dat kan je kwalificatie kosten. Gelukkig spelen we de eerste wedstrijd thuis.'

Jonas maakt zijn enige Champions League-treffer van dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray.
Jonas maakt zijn enige Champions League-treffer van dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray.

Voetballen in Rusland in deze tijd van het jaar, is immers iets heel anders dan in het milde Portugese klimaat. 'De weersomstandigheden kunnen invloed hebben. Zij zijn eraan gewend, wij niet', aldus Jonas, die sinds september 2014 in Portugal speelt. Sinds zijn vertrek bij het nu in sportieve crisis verkerende Valencia scoorde de technicus aan de lopende band: 55 keer in 66 wedstrijden. De bezoekers uit Sint-Petersburg, met de Portugees Villas-Boas als coach, zullen het ongetwijfeld weten.

De treffers van Jonas leverden afgelopen seizoen al de titel op. Deze jaargang wil Benfica ook weer eens hoge ooien in het miljoenenbal. De laatste drie seizoenen was de poulefase het eindstation. In 2012/13 en 2013/14 reikten De Adelaren vervolgens wel tot de finale van de Europa League. Nu lonkt eindelijk weer succes op het hoogste niveau. Het bereiken van de kwartfinale zou een evenaring zijn van de beste CL-prestatie voor de club die in 1961 en '62 de Europa Cup I won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.