Supertalent Renato Sanches blikvanger bij Zenit-Benfica

Reacties

Waar dinsdagavond bij de hervatting van de Champions League de meeste aandacht zal uitgaan naar de clash tussen Paris Saint-Germain en Chelsea, nemen Benfica en Zenit Sint-Petersburg het tegelijkertijd tegen elkaar op. Het supertalent Renato Sanches is aan de kant van de Portugezen een van de blikvangers.

Supertalent Renato Sanches blikvanger bij Zenit-Benfica

Ook voor Zenit-coach André Villas-Boas is de achtste finale bijzonder. Hij treft immers zijn landgenoten. Voor hij op 9 maart in eigen land terugkeert voor de return, wil hij de basis in Rusland leggen. De voormalige coach van Académica, FC Porto,  Chelsea en Tottenham Hotspur verwacht een getergd Benfica, aangezien de ploeg van Rui Vitória vrijdag voor het eerst in veertien competitieduels weer eens puntenverlies leed. Dat gebeurde nota bene tegen rivaal Porto: 1-2.

'Maar ze zullen klaar zijn voor ons', stelde Villas-Boas tijdens zijn persconferentie. 'In de recente maanden heeft Benfica een ware transformatie ondergaan', doelde hij op de succesreeks, waarmee de ploeg zich terugknokte in de titelstrijd. 'Ze spelen goed, scoren veel en winnen bijna alles. Bovendien verwacht ik dat ze revanche willen nemen voor de nederlaag van vrijdag.'

Villas-Boas roemde niet alleen het collectief van Benfica. 'Jonas en Renato Sanches zijn twee heel goede spelers. Die laatste speelt wel met heel veel vertrouwen. Hij is nog maar achttien', refereerde de coach aan de door de gehele Europese top gevolgde middenvelder die in de zomer naar Manchester United zou gaan verkassen. 'De mix tussen jeugd, kwaliteit en ervaring maakt Benfica zo gevaarlijk.'

Dat het Champions League-duel de eerste wedstrijd in ruim twee maanden is voor Zenit, zegt de Portugees niet zo veel. 'We hebben ons goed kunnen voorbereiden', aldus de trainer van Axel Witsel, Ezequiel Garay en Javi García, die in het verleden uitkwamen voor Benfica.

Vitória is op zijn beurt lovend over Zenit. 'Een goede ploeg', zo omschreef hij de Russen, die in de poulefase vijf van de zes duels winnend afsloten. 'Ze hebben spelers die al lang met elkaar voetballen en een goede trainer. Wij zijn blij te zijn waar we horen, in de knock-outfase van de Champions League. En ik ben er heel trots op dat we dan ook nog eens met de nodige jonge spelers voor de dag komen in deze fase van het toernooi. Natuurlijk is Renato Sanches de grote naam, maar vergeet ook talenten als Victor Lindelöf, Nélson Semedo en Gonçalo Guedes niet', besloot Vitória over de respectievelijk 21-jarige en 22-jarige verdediger en de negentienjarige aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.