Sporting Gijón vergroot sportieve crisis bij Valencia

Sporting Gijón heeft een reeks van zeven verloren uitwedstrijden op rij tot een einde gebracht op bezoek bij Valencia: 0-1. Daarmee werd de sportieve crisis van Los Che verder vergroot.

Clubtopscorer Antonio Sanabria was de gevierde man aan de kant van Gijón. De aanvaller maakte vijf minuten na rust zijn tiende doelpunt van het seizoen door een strafschop te benutten. Ex-PSV'er Zakaria Bakkali werd vervolgens door de geplaagde coach Gary Neville ingebracht als aanvallende versterking, maar het mocht niet baten.

Door de nederlaag, de eerste verliespartij in Mestalla sinds de wedstrijd tegen Barcelona op 30 november 2014 (0-1), wacht Neville na acht competitiewedstrijden nog altijd op zijn eerste zege als hoofdtrainer van Valencia. De Engelsman, die in de strijd om de Copa del Rey wel succesvol is met de club, behaalde in de Primera División pas vijf punten. Valencia is daardoor afgezakt naar de twaalfde plaats. Sporting Gijón verlaat de degradatiezone en staat nu zestiende.

Sevilla - Levante 3-1
Sevilla heeft de vijfde plaats zondag overgenomen van Athletic de Bilbao door met 3-1 van Levante te winnen. Kevin Gameiro opende na minder dan een minuut de score en ook na rust was het al snel raak, via Vicente Iborra. Levante-debutant Giuseppe Rossi maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord kwam op naam van Yevhen Konoplyanka: 3-1. Bij Sevilla had ex-Ajacied Michael Krohn-Dehli een basisplaats, Gaël Kakuta (ex-Vitesse) viel in. Levante blijft hekkensluiter in Spanje.