Hekkensluiter Levante biedt Rossi kans op minuten en EK

Reacties

Giuseppe Rossi is voorlopig verlost van Fiorentina. De 28-jarige spits vertrekt op huurbasis en maakt het seizoen af bij Levante, de huidige nummer twintig van de Primera División.

Hekkensluiter Levante biedt Rossi kans op minuten en EK

In Italië moest Rossi het dit seizoen doen met invalbeurten. De 29-voudig international kwam in elf competitieduels in actie namens Fiorentina, maar wist in de 368 minuten die hem gegund waren geen enkele keer het net te raken. Het EK van komende zomer dreigt daardoor voorbij te gaan aan de man die mede door zware knieblessures nog nooit uitkwam op een groot toernooi.

Levante biedt Rossi - bij Fiorentina nog in het bezit van een contract tot medio 2017 - nu de mogelijkheid terug te keren in Spanje én zich alsnog in de kijker te spelen bij bondscoach Antonio Conte. De voormalig spits van Manchester United, Newcastle United en Parma was tussen 2007 en 2013 als speler van Villarreal nog een vaste waarde in de selectie van de Azzurri.

Villarreal hoopte de verloren zoon terug te halen naar Estadio El Madrigal, om hem vervolgens te stallen bij Levante, maar nu lijkt de streekgenoot de aanvaller zonder de bemoeienis van de nummer vier van de ranglijst weg te kapen uit Florence. Rossi zet, als hij de medische keuring doorstaat, vrijdagmiddag zijn handtekening onder het huurcontract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.